Gezi yazarı Hasan Mahir “Yol Açık” kitabı ile insanları geziye çağırıyor.Anadolu’nun gezilip görülecek kırk bir mekânını; özgün üslubu, birbirinden güzel fotoğrafları ile okuyucunun beğenisine sunuyor.

Hem gezi, hem rehber, hem de özgün yemek tariflerinin yer aldığı kitap raflarda yerini aldı. Serencam Yayınları’ndan çıkan Yol Açık içindeki gezi merakını öteleyenleri Anadolu’nun güzelliklerini görmeye çağırıyor.

Gezi Merakla Başlar

Çeşitli dergilerde gezi yazıları yazan Hasan Mahir yılların gezi birikimini meraklıları için yazdığını belirtti. Hasan Mahir; “ Çocukluğumda köylerinin hemen yanı başında tarihi bir köprüyü görmeden seksen yıl yaşayıp ölen bir teyzeden bahsetmişlerdi. Bu hafızamda yer etmiş. “Nasıl olurda bu köprüyü merak etmez” diye hep içimden düşünmüşümdür. Ancak büyüdükçe gördüm ki dünyanın en güzel tarih ve kültür coğrafyasında yaşayan bizim insanımızda aynı meraktan yoksun. Yol Açık kitabını bu sebeple gezi merakı oluşturmak için yazdım.” dedi.

Anadolu’da 41 Yolun Hikâyesi

Anadolu’da;  Mardin’den Antalya’ya, Demre’den Uzungöl’e, Nemrut’tan Yalvaç’a ülkenin hemen hemen her köşesinden kırk bir gezi mekânı kitapta anlatılıyor. Efsanelerin ve hikâyelerin efsunlu kapılarından başlayan yolculuklar, o bölgenin tarihine, kültürüne yazarın bakış açısından ışık tutuyor. Gezilen mekânların sonunda orada öne çıkan tarihi eserler tanıtılıyor. Sonrasında orada yapılacak etkinlikler, yenilecek yemekler, neler alınacağı nasıl gidileceği sorularının cevabının bulunacağı rehber bölümü bulunuyor.

Kitap gezi kitabı yanında anlatılan bölgelerden bir yemek tarifi vererek gönülleri de fethediyor.

Gezi Hayallerini Ötelemeyin

Gezi yazarı Hasan Mahir herkesi geziye çağırıyor. Mahir; “ İnsanlar doğadan, kültürden, sanattan uzaklaştıkları için kendileri ve çevreleri ile sürekli kavga içindeler. Kendisi ve çevresi ile barışık bir hayat sürmek isteyenler seyahate çıkmalıdır. Hep işleri yoluna koymak için ötelediğimiz gezi hayallerimizi bir an önce gerçekleştirmekte fayda var. Yola çıkmak isteyenler için her zaman Yol Açık” dedi.

 

YOL AÇIK Hakkında

YOL AÇIK; okurları gezi yazarı Hasan Mahir’in kaleminden Türkiye’nin bazen çok bilinen bazen de az bilinen yeryüzü cennetlerine yolculuğa çıkarıyor. Bu güzel mekânlarda göreceğiniz, tadacağınız, yapacağınız etkinliklere dair ipucu veriyor. 41 yöreden 41 lezzet çeşnisi sunuyor.

YOL AÇIK, bu manada hem gezi, hem rehber hem de bir yemek kitabı olarak içindeki gezi isteğini öteleyenleri yollara çağırıyor.

Yayınevi: Serencam

Yayın Yılı: 2014
176 sayfa

Editör: TE Bilisim