Genç Türk yazarlar dünya çapında başarılara imza atıyor. Son olarak Ephesus Yayınları’nın bastığı Kaybolmuş Ruhlar Sarayı serisinin yazarı Dilara Keskin ve Kutup Yıldızı serisini kaleme alan Mehtap Fırat’ın eserlerinin Rus çeviri haklarını genç kurgu kategorisindeki kitapları okurlarla buluşturan Rus menşeli yayınevi Eksmo satın aldı. 

Dünya genelinde kitap okuma alışkanlığına dair farkındalık gün geçtikçe artarken, genç - yetişkin kategorilerindeki kitapların yoğun ilgi görmeye başladığı kaydediliyor. Wordsrated’in açıkladığı verilere göre genç - yetişkin kitaplarının satış oranlarının yükselmesiyle birlikte son 5 yılda en hızlı büyüyen kategori olduğu görülüyor. Geçtiğimiz yıl neredeyse 36 milyon basılı kopyası satılan genç - yetişkin kitaplarının %87,56’sını ise kurgu şeklinde yazılmış olanlar meydana getirirken, ülkemizde bu kategoride eser üreten yazarlar global çapta başarılara imza atmaya devam ediyor. Son olarak Ephesus Yayınları’nın bastığı Kaybolmuş Ruhlar Sarayı serisinin yazarı Dilara Keskin ve Kutup Yıldızı serisini kaleme alan Mehtap Fırat’ın eserlerinin Rus çeviri haklarını genç kurgu kategorisindeki kitapları okurlarla buluşturan Rus menşeli yayınevi Eksmo satın aldı. 

Lezzet Göçünün İzinde… Aile Mirası Reçeteler Lezzet Göçünün İzinde… Aile Mirası Reçeteler

“Ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşıyorum”

Yazar Dilara Keskin konuya dair düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: “Her düştüğümde yara bandım kelimeler oldu. Çocukluğumdan beri şifayı yazmakta buldum. Okurlarımla satır aralarında buluşmanın verdiği mutluluğun tarifi imkânsız bir gücü var. Şimdi ise mutluluğum, ülkemi dünyada temsil etmenin verdiği gururla katlanarak artıyor. Çocukken defterime karaladığım hikâyelerin beni bu noktaya getirmesinin tatlı bir şaşkınlığı içindeyim. Genç yaşımda böyle bir sevinç yaşamama vesile olan Ephesus Yayınları Yayın Yönetmeni Mustafa Güneş’e ve bana her zaman destek olan aileme, dostlarıma ve okurlarıma teşekkür ediyorum.” 

Yazar Mehtap Fırat ise şu açıklamayı yaptı: “Kutup Yıldızı, içinde dostluğu, kardeşliği, aşkı barındıran; insanların kan bağı olmadan da birbirine nasıl sıkıca bağlanabileceğini anlatan bir gençlik romanı. Kitabı kaleme aldığım ilk günden bu yana bazen karakterlerimle birlikte ağlarken bazense onlarla birlikte güldüm. Eserim, yazarlık serüvenimdeki ilk göz ağrım olduğundan dolayı benim için çok özel bir yere sahip. Kitabımın Rusya’da yayımlanacak olması beni çok mutlu ediyor. Rus edebiyatseverlerin de Kutup Yıldızı’nı okuduklarında hem hikâyenin heyecanını doyasıya yaşamalarını hem de kendi Kutup Yıldızlarını bulmalarını umuyorum.”

“Amacımız genç yazarların önünü açmak”

Ephesus Yayınları Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Güneş de, “Kurulduğumuz günden bu yana amacımız, genç yazarlara yol gösterip onları cesaretlendirmek oldu. Şu an ise geldiğimiz noktada yazarlarımızın birçok konuda yaşıtlarının önünü açtığını ve onlara ilham kaynağı olduğunu görüyoruz. Öte yandan yetenekli yazarlarımızın kitaplarının Rusça çevirilerinin yapılması bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Bu başarı, gençlerimize fırsat verdiğimiz zaman her şeyi yapabileceklerini kanıtlıyor. Bu doğrultuda genç yazarlarımıza ait kitapları yayınlarken diğer yayıncılara da örnek olmaya devam ediyoruz. Sesimizi dünya edebiyatında daha çok duyuracağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilisim