300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilecek Bursa Kitap Fuarı’nda dokuz gün süresince İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, Can Dündar, Doğan Hızlan, İnci Enginün, Deniz Kavukçuoğlu, Hakan Bıçakçı, Doğu Yücel, Zeynep Oral, Ahmet Şık, Buket Uzuner, Yalvaç Ural, Bengi Semerci, Yekta Kopan, Hakan Akdoğan ve Üstün Dökmen’in de bulunduğu pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı fuar süresince okurlarıyla buluşacak.

Haldun Taner’in 100.Yaşı Kutlanacak

Türk tiyatrosunun önemli ismi Haldun Taner’in 100. yaşı Bursa Kitap Fuarı’nda kutlanacak. Doğan Hızlan, Yavuz Ekinci ve Faruk Duman’ın katılımıyla Haldun Taner’in öykücülüğü de ele alınacak.

KİTAPLAR GENÇLERE YOL GÖSTERİYOR

Okuyan, araştıran ve sorgulayan Y kuşağı ile iş hayatına yeni meslekler girmeye başladığını belirten Güvender Yayınları Ürün Uzmanı Özcan Kuş kitap fuarlarının gençlere yol gösterdiğini söyledi.


Y kuşağının meslek seçiminin de farklı olduğunu dile getiren Özcan Kuş şöyle konuştu, ‘Y jenerasyonu genel itibariyle; internet gençliği, özgür, zeki, pozitif, zaman zaman sorumsuz, zeki ve kibar olarak tanımlanmaktadır.  Uluslararası firmaların rekabet konuları; çalışanların sosyal psikoloji yönüyle analizi değil, aynı zamanda ana sektörlerin oluşturabileceği yan sektörler, maliyetleri azaltıcı etkinliği artırıcı geleceğin meslekleri  ve üretim teknolojileri, geleceğin tüketim alışkanlıkları, siyasal –sosyal-ekonomik makro dengelerin gelecekte nasıl bir seyir içinde olacağı ve buna karşılık kendi stratejilerinin ne olacağı gibi konular da bu rekabet konuları içine girmektedir.’

Küreselleşme, bireysel pragmatizm, evrensel insani değerlerin cazibesi, nüfus kalitesi, dijital yaşam tarzı, küresel iklim değişikliği ve teknolojik ilerleme gibi etkenler dünyada geleceğin mesleklerini de şekillendireceğini ifade eden Kuş şöyle devam etti;  ‘ Sosyal medya ve sosyal ağlar iletişim uzmanları, internet pazarlama, mobil uygulama yazılımcılığı, e-ticaret yazılımcılığı ve girişimciliği, girişim ve proje danışmanlığı, iş ve yaşam danışmanları, iç kontrol sistem uzmanları ve yeni bir çok iş alanı geleceğin meslekleri olacak.’

 

Yeni nesil öğrencilerin meslek seçimlerinin üniversitede kazandıkları bölümlerden farklı olabileceğini de dile getiren Kuş, ‘Artık öğrenciler üniversitede seçtikleri bölümün dışında bölümlerde çalışabiliyorlar. Onlar araştırmayı, sorgulamayı seven bir jenerasyon. Meslek tercihlerini kendi zevkleri ile orantılı yaparlarsa başarıları da artacaktır.’ dedi. Kitap fuarlarının gençlere gerçek yaşam için yol göstereceğini hatırlatan Kuş ‘Kitap fuarları gençlere örnek aldıkları yazarlarla tanışma, onlarla konuşma imkanı sağlıyor.’ diye konuştu.

Editör: TE Bilisim