Güzel oyuncu Ayçin İnci, Antakya’da İpekli Mendil Kütüphanesi’nin açılışına katıldı. Öğrenciler ve Yekta Kopan ile halay çeken Ayçin İnciAntakya da güzel bir gün geçirdiklerini belirterek; “Yazarları arasında bulunduğum İpekli Mendil öykü sözlüğü adına, tüm ekip elele vererek öğrencilerimiz için İpekli Mendil kütüphanesini açtık.” dedi.


Sevinç gözyaşları birbirine karıştı…


Ayçin İnci “Narlıca Anadolu Lisesi öğrencileri de biz de heyecan içindeydik. O günün güzelliklerinden biri de, kütüphane için liselilerle yaptığımız şenliğe, özel olarak davet ettiğim İlk Adım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nden Psikolog Gülşen Çokluk’un zihinsel engelli öğreğncileri de yanında getirmesi oldu. Bu çocuklarımızla uçurtmalar uçurup, şarkı söyleyip, dans ederek eğlendik ve onların sosyalleşmesine katkı sağlayan bu iki projenin gerçekleşmesinden ötürü sevinç gözyaşlarımız birbirine karıştı” dedi.



İstanbul'dan Antakya'ya Uzanan İpekli Mendil Kütüphanesi'in Öyküsü...


Editörlüğünü Yekta Kopan'ın üstlendiği, öykü sözlüğü "İpekli Mendil" Antakya'da kütüphane oldu.

Yazarın ''İki Şiirin Arasında'' kitabında yer alan ''Öğretmen'' öyküsünün kahramanının görev yaptığı Hatay-Antakya Narlıca Anadolu Lisesi’nde öğrenciler yeni ve dopdolu bir kütüphaneye kavuştu.


Yekta Kopan önderliğinde İstanbul'dan yola çıkan okuma-yazma atölyesi katılımcıları Antakya'ya giderek kütüphane açılışında öğrencilerle buluştu. Şenlik havasında geçen açılışta kitaplarını yazara imzalatan öğrenciler, kendi yaptıkları uçurtmaları atölye katılımcıları ile birlikte uçurdu ve müzik grupları eşliğinde dans edip şarkılar söyledi.

12 Türde 1520 Kitap

Yaklaşık iki ay boyunca yürütülen titiz çalişmalar sonucunda toplam 1520 adet kitabı öğrencilerle buluşturan kütüphanede dünya edebiyatından çizgi romana, şiirden antolojiye bir çok türe rastlmak mümkün. Toplam 12 türde kitabın yer aldığı kütüphane aynı zamanda e-kitap hizmeti de verecek.

Editör: TE Bilisim