Çalgıcılar” filmi keman çalan küçük kızın, sokakta yasal olarak müzik yapmak isteyenlerin girmesi gereken Sokak Sanatçıları Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na uyuyakaldığı için sınava yetişememesi konu alıyor.



Filmiga tarafından yapımcılığı üstlenilen filmde yapım bütçesinin bir kısmı kitlesel fonlama platformlarından karşılandı ve filmde yaklaşık 80 kişilik bir ekip çalıştı.

KONU:
Belediye sokak müzisyenlerinin çaldıkları yerleri belirlemek için Sokak Sanatçıları Seçme ve Yerleştirme Sınavı yapar. Her müzisyenin nerede ve ne zaman bulunacağı, hangi şarkıları çalacağı sınav sonucuna göre belirlenecektir.Kırmızı bir keman almak için para biriktiren küçük kız bu sınava girmek ister fakat uyanamadığı için geç kalır. Sınav yerinde üzgün kızı diğer müzisyenler teselli ederken sınav sonuçları açıklanır fakat müzisyenler ve küçük kız içinde oldukları absürt düzeni fark ederler.

OYUNCULAR: MAYA  TOSYALI,  UMUT  ÖZTOK,  OĞUZ  TUNÇ,  MEHMET  KAAN  ŞİRİN,  BURÇE  TUTKU TUNCALI,  ERŞAN  ÖZHİM,  EREN  SEZER,  MERVE  ÖZDEMİR,  GÜLİZ  TOSYALI  BAL, PELİN SÜTÇÜ, SİNAN MUTLU, MEHMET BARAN KALKAN

GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: SEMİH MÜMİN KABABULUT

IŞIK ŞEFİ: ONUR ERDOĞAN

AFİŞ TASARIM: ENGİN ADEKA

SANAT YÖNETMENİ:
TUĞBA ÖZER

SES TASARIM: VOLKAN KONUK

RENK DÜZENLEME: ALPEREN KINSIZ

SES KAYIT: 
TACETTİN FURUNCUOĞLU, BURAK TAŞÇILAR

KURGU: TOYGAR KABAŞ

KOSTÜM TASARIM: FERHAY KAHRAMAN, SELİN BOZKURT

YAPIMCI:  SELİN ÖZDEMİR

İDARİ YAPIMCI:  ÖZGÜNAY AKSÜT

ORTAK YAPIMCI: NURİ USTA

YAZAN ve YÖNETEN:
TOYGAR KABAŞ



“PERIPETEIA” YA BİR ÖDÜL DE FİNLANDİYA’DAN “PERIPETEIA” YA BİR ÖDÜL DE FİNLANDİYA’DAN

Çalgıcılar festival yurtiçi ve yurtdışı festivallerinde festival yolculuğuna devam ediyor. 


Editör: TE Bilisim