Kısa filmler Türk Sineması’na girdiği günden beri gerek festivallerle gerekse de yarışmalarla birlikte adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. Sinema sektöründe keşfedilmeyi bekleyen genç isimleri sektöre kazandırmayı hedefleyen İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali 10. Yılında Ulusal ve Uluslararası alanda Belgesel ve Kurmaca kategorileriyle kısa yoldan derdini anlatma peşine düşen sanatseverleri bekliyor.

25-28 Nisan 2017 Tarihleri arasında düzenlenecek olan kısa film festivali; yabancı kısa film örnekleri, söyleşi ve paneller, workshoplar ve yarışma bölümüyle sinemanın bir ucundan tutmak isteyen herkesi bekliyor.

En iyi kurmaca filme 5.000 TL olmak üzereen iyi kurmaca film dalının 2. İsmine 3.500 ve 3. isme ise 2.500 TL, en iyi belgesel filme ise yine 5.000 TL ve belgesel film dalının 2. İsmine 3.500 ve 3. yarışmacıya ise 2.500 TL ödül verilecek. Toplamda ise 22.000 TL ödül ile kısa filme katılan yarışmacılar ödüllendirilecektir.

Festivalin yarışma bölümüne son bir yıl içinde yapılmış, süresi en fazla 15 dakika olan kurmaca ve süresi en fazla 30 dakika olan belgeseller başvurabilecek.

 

Son başvuru tarihi:                  28 Mart 2017
Başvuru ve ayrıntılı bilgi için : 

http://festival.inonu.edu.tr/
                                               

https://www.facebook.com/inonukisafilm

İletişim                                  : [email protected] 
Editör: TE Bilisim