Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği  “Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması”nın altıncısı bu yıl Pera Müzesi ile yapılan işbirliği ile gerçekleştirecek.

“6. Okan Üniversitesi Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması”, sinema eğitimi alan ya da sinemaya gönül vermiş üniversiteli gençlere, ürettikleri filmlerle kendilerini ifade edebilecekleri bir alan yaratmayı, üretimlerini paylaşmalarına olanak sağlamayı ve ödül alan filmleri desteklemeyi amaçlıyor. Yarışma ayrıca, geleceğin sinemasının yönetmenlerinin yetişmesine ve keşfedilmesine de ön ayak olmayı hedefliyor.

Son başvuru tarihi 1 Nisan 2016 olan yarışmaya başvuran filmler, ön jürinin seçiminden sonra yönetmen, sinema yazarı, oyuncu ve akademisyenlerden oluşan asıl jüri tarafından değerlendirilecek.

Bu yıl da “Belgesel” ve “Kurmaca” alanında olmak üzere iki ayrı kategoride yapılacak yarışmanın kurmaca alanındaki jüri üyeleri oyuncu Ahu Türkpençe, akademisyen ve sinema yazarı Yrd. Doç. Dr. Murat Tırpan, sanat yönetmeni Natali Yeres, sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan ve yönetmen Tolga Karaçelik’ten oluşurken; belgesel alanında yarışmaya katılan filmleri ise yönetmen Handan Öztürk, akademisyen ve Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Vardar, yönetmen Müjgan Taner, yönetmen ve görüntü yönetmeni Turan Yavuz ve yönetmen Gürcan Keltek değerlendirecek.

Pera Müzesi’nde 28 Nisan 2016 Perşembe günü saat 18.00’da gerçekleştirilecek ödül töreni öncesinde, Meryem Yavuz’un katılımıyla “Kısa Filmde Görüntü Yönetmenliği” workshop’u, Yamaç Okur’un moderatörlüğünde “Türkiye’de Kısa Filmin Üretim Sorunları” paneli yapılacak.

Editör: TE Bilisim