2013’ten bu yana Türkiye’nin kırsal bölgelerine giderek sosyal açıdan imkanları kısıtlı olan çocukları sinema başta olmak üzere sanatla buluşturan Sinemasal, 2016'da hayata geçirdiği Sinemasal Akademi projesiyle lise ve üniversitelerde sosyal girişimciliği ve sanat ile topluma sosyal fayda sağlamanın önemini anlatıyor.

Sinemasal Akademi kapsamında, “Kısa Film Destek Programı”yla lise ve üniversite öğrencilerinin kısa film projelerini kabul edecek oluşum, ilk etapta 3 projeye destek veriyor. Sinemasal ekibi, program kapsamına alınan kısa film projelerine; senaryo geliştirme, yapım öncesi, süreci ve sonrası danışmanlık, ekipman tedariği ve iletişim konularında yardım sağlıyor. İlerleyen süreçte programın geniş kapsamlı bir kısa film festivaline dönüştürülmesi planlanıyor.

Kısa Film Destek Programı kapsamında desteklenen Ergün Öner & Mehmet Öner Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından çalışmaları yürütülen “Kayıp” kısa filminin çekimlerine başlandı. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri Sinem Burcu Can Sevgi’nin “Tohum” ve Mert Daş’ın “Başka Bir Gezegende” isimli kısa film projelerinin çekimlerine ise Mart ayı içerisinde başlanacak. 

Sinemasal’ın ulaştığı her platformda, sanatın toplum için önemine dikkat çekmeyi amaçladığını belirten Sinemasal Kurucusu Enes Kaya, “Çocukların ve gençlerin sanatla iç içe olabilmesi için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Bu kapsamda başlattığımız akademi programıyla lise ve üniversite öğrencilerini desteklememizde asıl sebep, ülkemizde daha kaliteli ve nitelikli işlerin ortaya çıkabilmesi için daha fazla genci film yapmaya teşvik etmek. Öte yandan, film yapmanın aslında sanıldığı kadar imkansız olmadığını, öğrencilerin özverili bir ekip çalışmasıyla ellerindeki imkanları verimli kullanarak bir filmi ortaya çıkarabileceklerini onlara göstermek.” dedi. 

Editör: TE Bilisim