Türkiye'nin sevilen, tanınmış simaları ve işlerinde adlarından başarıyla söz ettiren ünlü isimlerin yer alacağı jürinin değerlendirmesiyle ödüller sahiplerini bulacak.

31 Mart 2015 tarihinde başvuruların sona ereceği kısa film yarışmasında birinciye 15 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL ve üçüncüye ise 4 bin TL para ödülü verilecek.

Başvuruların 31 Mart 2015 tarihine kadar süreceği kısa film yarışması için detaylara 'www.ymgv.org.tr' internet adresinden ulaşabilirsiniz.

AMATÖR SİNEMACILAR KAMERA BAŞINA!

Öte yandan "Madenler canlıların yaşamı için hava ve su kadar vazgeçilmezdir" diyerek yola çıkan Yurt Madenciliği Geliştirme Vakfı, madenlerin önemini anlatmak için yaptığı diğer bir çalışmada da "Ya Madenler Olmasaydı?" başlıklı animasyon filmleriyle halkı bu konuda bilinçlendirmeyi hedefliyor. Hayatın her alanında madenlerin önemine değinen animasyonlar, "Yeraltı sonumuz değil, geleceğimizdir" sözünün önemini anlatan konu başlıkları içeriyor.

Bu projeyle ulaşımdan eğitime, teknolojiden tarıma, sağlıktan sanayiye yaşamın her alanında madenlerin önemini anlatmak ve toplumu bilinçlendirmek amaçlanıyor.

Editör: TE Bilisim