Almanya, Amerika, Brezilya, İngiltere,Malta, İran ve Kuzey Kore'nin aralarında olduğuyirmi iki ülkeden, altmışa yakın filmin yer aldığı festival programı; "Değişen Bakış Açıları", "Değişim Deneyimi", "Gündelik Hayatta Değişen Bakış Açısı", "Çevreyi Değiştirmek", "Kültürel Bakış" ve "Bilateral" olmak üzere altı bölümden oluşuyor.

"Değişen Bakış Açıları" bölümünde 6 kurmaca filmin yanı sıra Hili Noy-Shimi Asresay ve Kim Ju Im imzalı iki animasyon film yer alıyor. Jan Eric Mack'in Uluslararası Locarno Film Festivalinde Genç Jüri Ödülü aldığı ve yerel bir yetenek yarışmasında yeteneklerini gösterme şansı bulan sevimsiz ve kurnaz bir sahne hipnozcusunun yarışma sırasında başından geçenleri anlatan filmi "Alfonso"da bu bölümde izleyiciyle buluşacak.

 

Belgesel ve kurmaca on filmden oluşan "Değişim Deneyimi" bölümünde Tetralogy of Mirslava belgeselinin ilk bölümü Kopenhag Uluslararası Belgesel Film Festivali dahil, yüz onun üzerinde film festivalinde gösterilen Sırp yönetmen Roberto Santaguida'nın 2014 yapımı, Sırbistan'ın Novi Sad şehrinde yaşayan Goran Gostojic'in gözünden umutsuzluk, neşe, umut ve onur duygularını anlatan kısa belgeseli "Goran" yer alıyor.

Belgesel, animasyon ve kurmaca film seçkilerinden oluşan "Gündelik Hayatta Değişen Bakış Açısı" bölümünde on dört kısa film izleyiciyle buluşacak. Danimarkalı yönetmen Julie Bezerra Madsen imzalı, bir gencin kendini keşfetme sürecini anlatan filmi  "Boy" bu bölümde izleyici karşısına çıkacak filmlerden biri.


"Çevreyi Değiştirmek" bölümünde yer alan beş animasyon filmin yanı sıra bir de kurmaca film festival boyunca gösterimde olacak.  Manorfumetto'da çizgi roman yarışmasında üç yüz katılımcı arasından ilk otuz finalist arasına girmeyi başaran yönetmen İsviçreli animasyon öğrencisi Simone Giampaolo'nun "Hope/Umut" filmi bu bölümde yer alan başarılı animasyon filmlerden biri.

Kurmaca, belgesel ve animasyon seçkilerinden oluşan bir diğer bölüm olan "Kültürel Bakış"ta on üç film yer alıyor. HIERROanimación Bogotá ve Smith&Smith Bogotá'nın kurucularından olan animasyon yapımcısı ve yönetmen Carlos Eduardo Smith Róviara'nın, yaşadıkları yerleri terk eden erkek ve kız çocukların hikayelerini, ailelerini, geçmiş maceralarını, uzaklık ve unutulmakla ilgili kendi duygularını anlatan animasyon filmi "Migropolis" bu bölümde izleyici karşısına çıkacak filmlerden biri.

Festivalin altıncı bölümü olan "Bilateral" beş kurmaca ve bir animasyon filmden oluşuyor. 2012 yılında İngiltere'de yapılan One Shot Movie yarışmasında Tek Seferde Çekilen En İyi Film Ödülü'nü alan ve Bombay Sapphire Imagination Series Film Yarışması'nı kazanan beş kişiden biri olan İngiliz yönetmen Shekhar Bassi'nin genç bir çiftin takınçlı bir yabancı yüzünden gerilimli bir havaya bürünen ilişkilerini konu alan filmi "No Love Lost" bu bölümde izleyiciyle buluşacak.

"Yabancılık Kavramına Farklı Bakışlar", "23 Mayıs cuma günü saat 15.00'de Asmalı Sahnede ilki gerçekleşecek olan panele Kadir Has Üniversitesi Ekonomi Fakültesi İdari ve Sosyal Bilimler Bölümü öğretim üyesi  Yrd. Doç. Dr. Gülseli Baysu katılacak. 25 Mayıs Pazar günü saat 16.00'da Maya Sahnesinde Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri bölümü öğretim üyesi Dr. Yusuf Öz'ün katılımıyla ikinci panel gerçekleştirilecek.

23 Mayıs Cuma günü saat 17.00'de Asmalı Sahnede gerçekleşecek festival sergisi açılışının ardından saat 20.00'de Şarlo Cafe'de İsviçreli yönetmen Maria Brendle 'ın "Stowaway" filminin gösterimiyle açılacak festival iki gün boyunca İstanbullu kısa film tutkunlarına hafızalarda yer edinecek bir festival deneyimi sunacak.  

Editör: TE Bilisim