Kadınların en büyük problemi özel bir gün olsun ya da olmasın dolabında asla giyecek bir şey bulamamasıdır. Üstelik dolap tıka basa dolu olmasına rağmen. Kombin oluşturabilme, vücut tipine göre giyinebilme gibi konular detay içerdiğinden dolayı, bilgi sahibi değilseniz büyük sıkıntılar yaşarsınız.

İşte güzel giyinebilmek için işinize yarayabilecek bilgiler...

Göğüs için..

Küçük göğüslere sahip olanlar silikonlu sütyen kullanabilir. Göğsünüz büyükse, toparlayıcı, kapları geniş ve bastırıp sıkıştıran sütyenler en ideal olanlarıdır.

Sırt dekolteli kıyafetler için de sırtı açık sütyenleri kullanabilirsiniz. Yine dekolteli kıyafetlerinizle giyebileceğiniz boyundan bağlanan sutyenleri de tercih edebilirsiniz.

Hem askısız hem dekolteli bir elbise giyecekseniz göğüsleri ufak olanlar, elbise içine göğüs kapları diktirebilirler.

Bacaklar için

Bacaklarınız kalınsa toparlayıcı çoraplar oldukça işinize yarayacak. Şu anda piyasada bulunan ince gösteren likralı çoraplarda kurtarıcınız olacaktır. Yaz aylarında ne yapacağız diye düşünenler için de açık ayakkabıyla giyilebilecekleri, külot ve ayak kısmı olmayan ince çorapların olduğunu belirtelim.

Popoyu küçültün

Oldukça geniş basenlere sahip olanlar toplayıcı sıklaştırıcı likralı çorapları giyerek bu görüntüyü ortadan kaldırabilirler.

Dar basenliler için ise önerebileceğimiz silikonlu korseler tam anlamıyla büyük bir kurtarıcıdır. Kenarları takviyeli bu korseler, kalçanızı hem geniş hem de şekilli gösterir. Yani tam anlamıyla formda bir kalçaya sahip olursunuz.

Göbeğiniz ya da karnınızın olması da artık kafanıza takacağınız sorunlar arasında değil. Bele kadar yüksek çamaşır külotlar sert ve toplayıcı özellikleriyle fazlalıklarınızı kapatıyor.

Dikkat edin!

·        Kilolu iseniz koyu pastel renkleri tercih etmelisiniz.

·        Kalın olan bölgelere koyu renkler, zayıf bölgelerinize de açık renkler denk düşmelidir.

·        Göğüsleriniz büyükse, bu bölgede göz alacak işlemeli, pırıltılı şeyler olmalısına dikkat edin.

·        Kiloluysanız kıyafetinizin çizgileri enine değil boyuna olmalıdır. Boyunuz kısa ise yine dikey çizgili kıyafetleri tercih etmelisiniz.

·        Boynunuz kısa ise boyundan bağlı kıyafetlerden uzak durun.

·        Büyük ve taraklı ayaklara sahipseniz de ince bantlı ayakkabılar giymeyin. Önü sivri, kapalı zarif pabuçlar kullanın.

Çocuksu ve Düz Hatlara Sahip Olanlar

Beli kemerli, bol parçalı ve kadınsı hatları olan gömlek elbiseleri tercih etmelidir. Bu elbiseler vücudunuzu daha yuvarlak göstererek kadınsı bir havaya bürünmenize yardımcı olur.

Üst Bedeniniz Kısa ve Bacaklarınız Çok Uzunsa

Üst kısmı verev kesimli elbiseleri tercih etmelisiniz. Önü verev kesimli elbiseler, üst bedeninizi daha orantılı gösterecektir. Bedeninizin özelliklerini vurgulayacak her türlü modelden kaçınmalısınız.

Uzun Bir Bedene ve Kısa Bacaklara Sahipseniz

Minyonlar İçin

Vücuda çok iyi oturan elbiseler size çok yakışacaktır. Aslında rahatlıkla her kesim elbiseyi giyebilecek kadar şanslısınız. Ancak uzak durmanız gerek uzun elbiseler ve uzun eteklerdir.

Küçük Göğüslüler İçin

Üst kısmı işli ya da drapeli straplez elbiseler tam anlamıyla size göredir. Göğüs kısmı balenli, içini dolduramayacağınız elbiseler kesinlikle size göre değildir. Bu yüzden bu modellerden uzak durun.

İri Göğüslüler İçin

Göğüslerinizi daha güzel göstermek için yaka biçimi kalıplı veya göğüs kısmı parça dikişli elbiseleri tercih edebilirsiniz. Özellikle kare yaka elbiseler sizin için en idealidir. Çok fazla göğüs dekolteli ya da göğüslerinizi olduğundan da iri gösterebilecek üst kısmı dar giysilerden uzak durun.

Baseni Olanlar İçin

Biçimli ve çok dikkat çekici basenlere sahipseniz, belden sarmalayan elbiseler sizin için biçilmiş kaftandır. Bunun yanı sıra maksi etekler, belden aşağısı hafif bollaşan elbiseler de size çok yakışacaktır. Çok dar ve kalçanıza tamamen oturan elbiselerden uzak durun.

 

Editör: TE Bilisim