HIZLI VE ÖFKELİ 10



Hızlı ve Öfkeli 10, Dom Torretto’dan intikam almak için onu sevdiklerini hedef alan bir kötüye karşı zorlu bir mücadeleye girişen Dom ve ekibinin hikayesini konu ediyor. Yıllarca karşılarına çıkan onca düşmanı zekice, hızlı sürüşleriyle arkalarında bırakan Dom Toretto ve ailesi, bu defa bu zamana kadarki en ölümcül rakipleriyle karşı karşıyadır. Geçmişten gelen bu tehlikeli düşmanın en büyük amacı Dom Toretto’dan intikam akmaktır. Bu amaçla da gözünü Dom’un sevdiklerine diker ve onları sonsuza dek yok etmek için harekete geçer.

Yönetmen Louis Leterrier

Senarist Dan Mazeau, Justin Lin

Oyuncular: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jason Momoa

https://youtu.be/_U0tlDWMDmM

 

BİR UMUT



Genç bir adam olan Umut, filmlerde rol almak isteyen bir oyuncudur. Karısı Asiye ise kurdukları özel tiyatroda yönetmenlik yapar. Çocukken babasını kaybetmesinin ardından annesinin evlenmesi üzerine dayısı ile yaşayan Umut, yıllardır annesini görmemiştir. Ancak aradan geçen onca yılın ardından dayısından gelen bir telefon üzerine annesine yardım etmek zorunda kalır. MS hastası olan annesi tedavisiyle ilgilenmek zorunda kalan Umut, bu sırada beklenmedik bir haber alır. Asiye hamiledir ve bu haber ikisi arasında bir çatışmaya neden olur. Çocuk sahibi olmak istemeyen Umut, Asiye ile büyük bir tartıma yaşar. Bu durum üzerine Asiye bir anda ortadan kaybolur. Stres altında olan Umut, aynı zamanda annesi ile de büyük bir hesaplaşma yaşar. Annesinin de ortadan kaybolması üzerine Umut, gece boyu Asiye’yi ve annesini arar. Sabah olduğunda annesi ve Asiye’den haber alan Umut’un sadece birine yetişebilme imkanı vardır.

Yönetmen Ümit Köreken

Senarist Ümit Köreken, Nursen Çetin Köreken

Oyuncular: Baran Şükrü Babacan, Eylem Yıldız, Funda Eskioğlu

https://youtu.be/p3PpwLUhL2E

 

AŞKIN BUNUNLA NE İLGİSİ VAR?



Flört uygulamalarına bağımlı bir belgesel yapımcısı olan Zoe, riskli buluşmalarını biraz eksantrik olan annesi Cath'in bu duruma dehşetle yaklaşmasına rağmen giderek çoğaltır. Zoe'nin çocukluk arkadaşı ve komşusu Kazım'ın ise böyle sorunları yoktur. Kazım’ı Pakistanlı güzel bir gelinle evlendirmek isteyen ailesi, partner seçimini devralır. Zoe, Kazım’ın tamamen yabancı biriyle evlenmek için Londra'ya yaptığı yolculuğunu filme alırken, aşkı bulmaya yönelik bu farklı yaklaşımdan bir şeyler öğrenip öğrenemeyeceğini merak etmeye başlar.

Yönetmen Shekhar Kapur

HAFTANIN FİLMLERİ HAFTANIN FİLMLERİ

Senarist Jemima Khan

Oyuncular: Lily James, Shazad Latif, Shabana Azmi

https://youtu.be/e1qi1_WsUso

 

SÜPER AİLE



Süper Aile, kasabanın süper kahramanı olarak babasının yerini almak zorunda kalan, video oyunları tutkusu olan 11 yaşındaki Hedvig’in hikayesini konu ediyor. 11 yaşındaki Hedvig’in hayatı, bir süper kahraman olan babasının ardından şehrin kahramanı rölünü üstlenmesi fırsatı yakalamasıyla bambaşka bir hal alır. O üstlendiği bu görevi başarıyla yerine getirmek için elinden gelen her şeyi yapar. Ancak koca bir şehrin süper kahramanı olmak Hedvig için çok da kolay olmaz.

Yönetmen Rasmus A. Sivertsen

Senarist Kamilla Krogsveen

Oyuncular: Hennika Huuse, Tobias Santelmann, Kari Simonsen

https://youtu.be/GPjY_Duxve4

 

ARAF 6: ÖLÜM



Eşi Ayşe'den ayrılan Yavuz, okul ve ev arasında sıradan bir yaşam süren bir sınıf öğretmenidir. Yavuz'un hayatı, sınıfına kimseyle konuşmayan Amber adında bir kız öğrencinin gelmesiyle bambaşk bir hal alır. Amber okula gelmeden bir gün önce Yavuz onu rüyasında görmüştür. Her şeyin tekrardan başlangıcı bu rüya olur. Yaşanan tuhaf olayları arkadaşı Selim'in yardımıyla çözmeye çalışan Yavuz, cinler tarafından esir alındığını öğrenir. Büyük bir aşkla evlenmesine rağmen sonrasında kendi isteğiyle boşanan Yavuz, eski eşi Ayşe'den şüphelenir. Ayşe'nin babası tanınmış bir cinci hocadır bu yüzden cinleri Ayşe'nin gönderttiğini düşünür. Yavuz düşüncesinde haklıdır ama Ayşe'nin bunu yapma sebebi bambaşkadır.

Yönetmen Tarık Karakulak, Biray Dalkıran

Oyuncular: Gökhan Eryılmaz, Batuhan Soncul, İrem Büğrüoğlu

https://youtu.be/pIxj1oeI5o0

 

ÇILGIN YARIŞÇILAR



Çılgın Yarışçılar, ailesine ait olan bir ünvanı almak için elinden geleni yapan, yarış aralarına tutkusu olan bir gencin hikayesini konu ediyor. Sloan, yarış arabalarına tutkuyla bağlı bir gençtir. Babası Doug ise oğlunun yarış arabası sürücüsü olma fikrinden hoşlanmaz. Sloan, babasını hayal kırıklığına uğratmamak için tutkusunu gizler ve ondan beklenen şeye odaklanır; eğitimine ve aile şirketini yönetmeye yardım etmesine. Ancak yaşanan birkaç olayın ardından babasının da bir zamanlar partneri olduğunu öğrenen Sloan, haklı olarak ailesine ait olan bir unvanı geri kazanmak için harekete geçer.

Yönetmen Zhu Guo-Yang

https://youtu.be/TmjQiTCI3nU 
Editör: TE Bilisim