SEVDA MECBURİ İSTİKAMET



Sevda Mecburi İstikamet, kızıyla yarım kalmış hikayesini tamamlamak için bir yolculuğa çıkan ünlü bir oyuncunun hikayesini konu ediyor. Yeşilçam’ın başarılı oyuncularından olan Selim, bir film çekimi sırasında tanıştığı Sevda’ya aşık olur. İkilinin ilişkisi çok geçmeden evlilikle sonuçlanır ve çiftin Suna adında bir kızı olur. Hayatlarında her şey yolunda giderken, Suna’ya 4 yaşına geldiğinde otizm teşhişi konur. Eşi ve kızını korumak ve kariyerine zarar gelmesini önlemek için çaresiz kalan Selim, Sevda ve Suna’yı Çanakkale’ye ailesinin yanına gönderir. Kendisini tamamen işine kaptıran Selim’in hayatı, Sevda’nın hastalık haberini alınca değişir. Sevda’nın ölümü ile Selim, her şeyi bırakıp artık bir yetişkin olan kızı Suna ile yarım kalan hikayesini tamamlamak için çabalar.

Yönetmen Çağan Irmak

22 Mart 2024 Vizyonunda haftanın filmleri neler? 22 Mart 2024 Vizyonunda haftanın filmleri neler?

Senarist Çağan Irmak

Oyuncular: Kubilay Aka, Selin Şekerci, Elif Ceren Balıkçı

https://youtu.be/8bFuNvSEEYw

 

FABELMANLAR



Çocukluğunu Arizona’da geçiren yönetmen Steven Spielberg’in anılarından ilham alan The Fabelmans, arkadaşlarıyla daha da büyük filmler çekebilmek için her zaman yeni bir donanıma ihtiyaç duyan genç Sammy Fabelman’ın hikayesini konu ediyor. Sammy Fabelman, ailesiyle Arizona'da mütevazi bir yaşam sürer. Sinemanın büyüsüne kapılan Fabelman, bu alanda kendisini geliştirmeye çalışırken bir yandan da aile içinde yaşanan sorunların üstesinden gelmeye çalışır.

Yönetmen Steven Spielberg

Senarist Steven Spielberg, Tony Kushner

Oyuncular: Gabriel LaBelle, Michelle Williams, Paul Dano

https://youtu.be/lIg-yVen9y4

 

RAFADAN TAYFA GALAKTİK TAYFA



Akın, astronomi kulübünün en parlak üyelerinden biridir. Yörüngemize yerleşmiş olan bir uzay gemisi keşfeden Akın, bu keşfiyle dünyanın gündemine oturur. Hayri de keşfin yapılmasına katkı sağlamıştır ve bu onun ufak da olsa şöhret kazanmasını sağlar. Hayri’nin fotoğraflarının gazetelerde gören ve dikkatini çeken geminin gerçek sahibi olan bir uzaylı, kendisine yardım etmesini sağlamak için onu bulmaya karar verir. Kader arkadaşını bulmak için yola koyulan uzaylı, bu sırada niyetleri hiç de iyi olmayan bir grup insanın peşinde olduğundan bihaberdir.

Yönetmen İsmail Fidan

Senarist Ozan Civit

Oyuncular: Emine Sergen Kazbek, Şirin Giobbi, Yağmur Sergen

https://youtu.be/-C_thf7_u1Y

 

DÜŞEŞ 1-MAFYA SIZINTISI



İpe sapa gelmeyen iki delikanlı olan Tarkan ve Serkan, yalnışlıkla internette bir suça karışır. İkili bu nedenle polis tarafından nezarete alınır. Bu sırada emniyet, ünlü mafya babası Boğa İsmet'e gizli bir operasyon düzenlemek üzeredir. Zorlu bir görevi gerçekleşitrmeye çalışan emniyet, kendi içlerinde zaiyat vermemek için mafyaya sızması için Tarkan ve Serkan'ı görevlendirir. Ancak her konuda şansız olan Serkan ve Tarkan, bu süreçte başlarına gelen olaylarla mafya gruplarını, emniyeti ve benzeri bütün oluşumları birbirine düşürür.

Yönetmen Bilal Kalyoncu

Senarist Bilal Kalyoncu

Oyuncular: Ufuk Özkan, Bülent Çolak, Korhan Herduran

https://youtu.be/nQVaeFI4ItI

 

METRONOM



Metronom, ülkeden kaçacak olan erkek arkadaşı ile son zamanlarını geçiren genç bir kadının hikayesini konu ediyor. 1972 yılında Romanya’da yaşayan 17 yaşında bir genç olan Ana, erkek arkadaşının birkaç gün içinde ülkeyi temelli olarak terk edeceğini öğrenir. İki aşık, son günlerini birlikte geçirmeye karar verir ve birçok belirsizlik karşısında kalan zamanın tadını çıkarırlar. İkisi, gecenin polis baskını ile biteceğinden habersiz, bir grup arkadaşı ile Özgür Avrupa Radyosu’nun yasaklı yayınını dinlemek için bir araya gelir.

Yönetmen Alexandru Belc

Senarist Alexandru Belc

Oyuncular: Mara Bugarin, Şerban Lazarovici, Vlad Ivanov

https://youtu.be/X9qt9KU67-A

 

EVLAD-I CİN



Evlad-ı Cin, bir cin tarafından evlat edinilen bir çocuğun hikayesini konu ediyor. Cin, evlat edindiği çocuğa karşı büyük bir sevgi beslemektedir. Onu her türlü tehlikeye karşı korumak isteyen cin, bu yüzden birçok kişiye korku salmaya başlar.

Yönetmen Suat Ergin

Senarist Furkan Aslan

Oyuncular: Berna Gülen, Serhat Şentürk, Yavuz Gürbüz

https://youtu.be/L__gA36ZqY8

  
Editör: TE Bilisim