TOP GUN: MAVERICK



1986 tarihli, başrollerini Tom Cruise ile Kelly McGillis'in paylaştıkları Top Gun’ın devam halkası olan Top Gun: Maverick’ın başrolünde yine Tom Cruise yer alıyor. Tom Cruise, ilk filmde olduğunu gibi Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete Mitchell olarak hayranlarının karşısına çıkacak. Filmin yönetmenliğini ise Joseph Kosinski üstleniyor.

Yönetmen Joseph Kosinski

Senarist Ehren Kruger, Eric Warren Singer

Oyuncular: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly

15 Mart 2024 vizyonunda yer alan filmler... 15 Mart 2024 vizyonunda yer alan filmler...

https://youtu.be/pcESkAGv4-E

 

ÖRÜMCEK VE KIZ



Lisa taşınırken Mara geride kalır. Bu süreçte birçok kargaşa yaşanır. Annesi bir tamirciyle flört eder, köpek temizlik süngerini çalar, inşaatçı kırılmış döşemeleri açar ve bir kız bu yaşananları kayıt altına alır. Kutular taşınıp, dolaplar yapılırken oluşan uçurum gittikçe açılır, odaya özlem dolar.

Yönetmen Ramon Zürcher, Silvan Zürcher

Senarist Ramon Zürcher, Silvan Zürcher

Oyuncular: Henriette Confurius, Liliane Amuat, Ursina Lardi

Orijinal adı Das Mädchen und die Spinne

https://youtu.be/bme8_wLUU-M

 

İKİNCİ SEANS: AEEP



Demet, kusma ve yıkanma fobileriyle mücadele eden genç bir kadındır. Fobileri Demet’in hem ailesinden hem de arkadaşlarından tepki görmesine neden olur. Evlenip, çocuk sahibi olduktan sonra ayna korkusu yaşamaya başlayan Demet, yansıtan tüm yüzeylerden korkan hale gelir. Kocasının terk etmesinden sonra bunalıma giren Demet, hastanede pskiyatrik tedavi görür. Tedaviden sonra eve döndüğünde temizliğine önem vermemeye başlayan Demet, çöp bir evde yaşamaya başlar. Çevresindeki insanlardan uzaklaşıp, izole bir hayat yaşayan Demet, bir gece kötüleşen fobik tepkiler yüzünden kendisini korkunç olayların içinde bulur.

Yönetmen Gökhan Murat Toktamışoğlu

Senarist Gökhan Murat Toktamışoğlu

Oyuncular: Güler Aşık

https://youtu.be/xhn9iGRvvRY

 

HOOPER VE ÇILGIN ÇETESİ: BÜYÜK MACERA



Hopper ve Çılgın Çetesi Büyük Macera, ünlü bir tavşan maceracısı olan Kral Peter tarafından evlat edinilen, yarı tavuk ve yarı tavşan olarak dünyaya gelen genç bir kahraman olan Chickenhare'ın maceralarını takip ediyor. Farklılıklarına rağmen uyum sağlamaya ve sevildiğini hissetmeye istekli olan Chickenhare, ne kadar sakar olursa olsun maceraya saplantılıdır. Krallığın en büyük kötü adamı hapisten kaçıp babasını devirmekle tehdit ettiğinde Chickenhare, alaycı bir kaplumbağa olan Abe ve dövüş sanatları uzmanı bir kokarca olan Meg ile birlikte destansı bir maceraya atılır.

Yönetmen Ben Stassen, Benjamin Mousquet

Senarist Chris Grine, Dave Collard

Oyuncular: Thomas Solivérès, Chloé Jouannet, Nicolas Maury

Orijinal adı Chickenhare and the Hamster of Darkness

https://youtu.be/chSw7lZhqDs

 

İÇİMDEKİ KAHRAMAN



6 yaşında bir çocuk olan Kahraman, babası tarafından bir süper kahraman olduğuna inandırılır. Babasının bir kaza sonucu ölümünden kendisini sorumlu tutan Kahraman, süper güçlerini keşfedip babasını geri döndürmeye planlar. Aradan yıllar geçip 24 yaşına gelen Kahraman, hala süper güçlerini keşfedememiştir. Bu sırada güzemli bir adamla tanışan Kahraman, büyük bir yolculuğa çıkar.

Yönetmen Sinan Sertel

Senarist Sinan Sertel, Ümit Cihan Canpolat

Oyuncular: Ahmet Melih Yılmaz, Ulvi Kahyaoğlu, Öykü Naz Altay

https://youtu.be/IwVdONbFiTw

 

DİJİTAL ESARET



Dijital Esaret, dijital dünyada işledikleri suçlar yüzünden cezaevine atılan bir grup gencin hikayesini konu ediyor. Bir grup genç, dijital dünyaya adım attıklarında başlarına geleceklerden habersizdir. Her şeyin kendi kontrollerinde olduğunu düşünen gençler, bir süre sonra bu dünyanın esiri haline gelir. İşler gittikçe içinden çıkılmaz hale geldiğinde ise kendilerini cezaevinde bulurlar. Burada yolları kesişen sosyal medya fenomenleri, hackerlar, internet bağımlıları ve sanal kumarbazların özgürlüklerine kavuşabilmeleri için son bir şansı vardır. Cezaevinden çıkmak için çabalayan gençleri bu süreçte büyük bir sürpriz bekler.

Yönetmen Emre Kavuk

Senarist Birol Güven

Oyuncular: Rasim Öztekin, Özgün Çoban, Kaan Sevi

https://youtu.be/AoHubEi5NBM

 

Pİ SONSUZLUK



Çevresi tarafından sevilen biri olan Burak, özel bir okulda fizik öğretmenidir. Burak'ın ders anlatımının sıra dışı olması bazı velileri mutlu etse de birçok ebeveyn bu durumdan rahatsızdır. Çok geçmeden velilerin şikayeti sonucu Burak hakkında soruşturma açılır. Çocukluğundan beri sayılarla meraklı olan genç adam için çevresindekilerin sayısal bir karşılığı vardır. Bir gün ailesinden kalan sandığı karıştıran Burak, sandıkta çocukken en sevdiği oyuncak olan abaküsünü bulur. Gece boyunca tıpkı çocukluğundaki abaküsle oynayan Burak, sabah olup okula gittiğinde tuhaf bir durumla karşı karşıya kalır. Okulda kimse Burak'ı tanımamaktadır.

Yönetmen Yılmaz Aydın

Senarist Yılmaz Aydın

Oyuncular: Umut Özalp, Wilma Elles, Güney Kılınç

https://youtu.be/UaRNlj5nv68

 

BENİM GÜNEŞLİ MAAD’IM



Çek asıllı genç bir kadın olan Herra, bir Afgan olan Nazir'e aşık olduğund ne Taliban sonrası Afganistan'da onu bekleyen hayat hakkında ne de katılmak üzere olduğu aile hakkında hiçbir fikri yoktur.

Yönetmen Michaela Pavlatova

Senarist Ivan Arsenjev, Yaël Giovanna Lévy

Oyuncular: Hynek Cermák, Miroslav Krobot, Ivan Trojan

Orijinal adı My Sunny Maad

https://youtu.be/NMWZTyrJbCs

 

RÜZGARGÜLÜ



Rüzgargülü, dedelerinin planı ile kendilerini bir oyun şatosundaki gizemli bir oyunun içinde bulan, birbirlerinden uzakta büyümek zorunda kalan beş çocuğun hikayesini konu ediyor.

Yönetmen Meryem Beyza Er

Oyuncular: Murat Akkoyunlu, Hande Katipoğlu, Yılmaz Gruda

https://youtu.be/1XKTDKeC0_U

 

PAYİDAR: GAZİ’NİN BÜYÜK TABLOSU



Görkem Uludüz ve Onur Öğden'in yönetmen koltuğunda oturduğu "Payidar: Gazi'nin Büyük Tablosu" belgeselinde, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatına odaklanılıyor.

Yönetmen Onur Öğden, Görkem Uludüz

https://youtu.be/7EkN4v7UyvE 
Editör: TE Bilisim