KUZEYLİ



Kuzeyli, 10. yüzyıl İzlanda'sında geçen bir Viking intikam destanını konu ediyor. Öldürülen babasının intikamını almaya kararlı olan bir Viking prensinin hikayesinin anlatldığı filmin yönetmen koltuğunda Robert Eggers otururken, filmin oyuncu kadrosunda Willem Dafoe, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Bill Skarsgård gibi isimler yer alıyor.

Yönetmen Robert Eggers

Senarist Robert Eggers, Sjón

Oyuncular: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Willem Dafoe

https://youtu.be/XDt-ozAubsI

 

GÜN BATIMI



Varlıklı bir İngiliz ailesinin iki üyesi olan Alice ve Neil Bennett, ailenin genç üyeleri Colin ve Alexa ile Meksika'nın Acapulco kentine tatile gider. Başlarda her şey yolundadır ancak acil bir durum seyahatlerini kısa keser. Bir akraba birbirine sıkı sıkıya bağlı aile düzenini bozduğunda, gerilim ön plana çıkar.

Yönetmen Michel Franco

Oyuncular: Tim Roth, Charlotte Gainsbourg, Iazua Larios

Orijinal adı Sundown

https://youtu.be/EUU7G2jYyN8

 

KULUÇKA



Umutsuzca talepkâr annesini memnun etmeye çalışan genç bir jimnastikçi, garip bir yumurta keşfeder. Genç, yumurtayı saklayıp, onu sıcak bir şekilde tutar. Çok geçmeden yumurta çatladığında ortaya çıkan şey herkesi şok eder.

Yönetmen Hanna Bergholm

Oyuncular: Siiri Solalinna, Sophia Heikkilä, Jani Volanen

Orijinal adı Pahanhautoja

https://youtu.be/c4JaASS8B4E

 

KERR



Genç bir adam olan Can, babasının cenezesi için kasabaya geldiğinde kendisini beklenmedik durumların içinde bulur. Bir cinayete tanık olan Can, kendsini umursamayıp sakince olay yerinden ayrılan katil ile ilgili bildiklerini polislere anlatır. İfade vermesinin ardından polisler Can'ın kasabadan ayrılmasına izin vermez. Kasabada zaman geçirdikçe babasının tuhaf arkadaşlarıyla tanışmaya başlayan Can, bir gün ölen babasının terzi dükkânında katille yeniden karşılaşır. Büyük bir korkuya kapılan Can, bilinmeyen bir suçla itham edildiğini öğrendiğinde artık kasabadan kaçmaya karar verir. Ancak bu sırada ülede sokağa çıkma yasağı ilan edilir.

Yönetmen Tayfun Pirselimoglu

Senarist Ali Aga

Oyuncular: Erdem Şenocak, Jale Arıkan, Rıza Akın

https://youtu.be/ydFhXszeHCQ

 

NUH’UN GEMİSİ CUDİ’DE 2



Şırnak'ta Belediye Başkanlığı seçimleri zamanı gelmiştir. Başkan adayı olan Selo ve rakiplerinin vaatleri Cudi'ye kadar dayanır. Ancak gözünü Cudi'ye çeviren yalnızca onlar değildir. Nuh’un Gemisi kalıntılarının gerçek olduğunu keşfeden Amerikalı Profesör Robert Şırnak’a geri dönmüştür. Seçim çalışmaları devam ettiği sırada kavuşacakları günü bekleyen Doğu ve Yaren ise kaderin cilvesiyle yüz yüze kalır.

Yönetmen Gürsel Ateş

Senarist Ahmet Tumba

Oyuncular: Metin Yıldız, Bülent Durgun, Charles Caroll

https://youtu.be/wZmJXj068po

 

SİHİRLİ ORMAN: PERİ KRALİÇESİ



Sihirli Orman: Peri Kraliçesi, yanlışlıkla bir ormana giren bir grup arkadaşın hikayesini konu ediyor. Bir grup arkadaş, yanlışlıkla girdikleri ormandan çıkmanın yolunu arar. Ancak onların ormandan kurtulabilmeleri için öncelikle Kraliçe Peri'yi kurtarmaları gerekir.

Yönetmen Sahavet Ahsen Kaçulu

Senarist Sahavet Ahsen Kaçulu

Oyuncular: Feyza Temel, Pusat Pirinççi, Rüzgar Yıldız

https://youtu.be/lpdAzt8-sfY

 

CEHENNEM ÖFKESİ



Vatandaşları tarafından hain olarak damgalanan Fransız uyruklu Marie DuJardin, Amerikan askerleri tarafından bir şartla kurtarılır. Marie'nin hayatta kalabilmesi için onları bir altın zulasına götürmesi gerekir.

Yönetmen Jesse V. Johnson

Oyuncular: Nina Bergman, Daniel Bernhardt

Orijinal adı Hell Hath No Fury

https://youtu.be/NvtDAmb0Wgg

 

Bu hafta gösterimde olan filmler neler? Bu hafta gösterimde olan filmler neler?

CESUR İTFAİYECİ



On altı yaşındaki Gerogia Nolan, itfaiyeci olmayı hayal eden bir gençtir. Gizemli bir kundakçının Broadway'i yaklamaya başlamasıyla New York itfaiyecileri gizemli bir şekilde ortadan kaybolmaya başlar. Belediye Başkanı, itfaiyecilerin kaybolmasını soruşturması için Georgia'nın babası Shawn'ı görevlendirir. Georgia, babasına yardım etmek ve şehri kurtarmak için 'Joe' adında genç bir adam kılığına girerek kundakçıyı durdurmaya çalışan ekibe katılır.

Yönetmen Laurent Zeitoun, Theodore Ty

Senarist Laurent Zeitoun, Laurent Zeitoun

Oyuncular: Alice Pol, Vincent Cassel, Valérie Lemercier

Orijinal adı Fireheart

https://youtu.be/5stsLZwmsTs

Editör: TE Bilisim