KOMPLO



Genç bir adam olan James Reed, istemese de Amerikan Deniz Birlikleri’nden ayrılmak zorunda kalır. Bu durumun ardından ailesine yardımcı olmak için, ona çok da uzak olmayan mesleğine geri döner. Yarı askeri bir organizasyona katılan James, gizemli bir tehdidi araştırmakla için seçkin bir ekip ile Polonya’ya gider. Verilen görevi yerine getirmeye çalışan Reed, bir anda kendisini yalnız ve Doğu Avrupa’nın ortasında ele geçirilmiş halde bulur. Hayatta kalmak için savaşan Reed, kendisine ihanet edenlerin bunu yapmasındaki nedenleri ortaya çıkarmak için çabalar.

Yönetmen Tarik Saleh

Senarist J.P. Davis

Oyuncular: Chris Pine , Ben Foster , Gillian Jacobs

Orijinal adı The Contractor

https://youtu.be/9b1_rOplFXo

 

HER ŞEY HER YERDE AYNI ANDA



Vergilerini bir türlü bitiremeyen bitkin bir Çinli göçmen kadın, dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içine çekilir. Bunu ancak, sürdürebileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek yapabilir.

Kocasıyla yıllar önce Çin’den Amerika’ya göçüp yeni bir hayata başlayan Evelyn, yaşayabileceği alternatif hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek, tek başına tüm evrenleri kurtarması gereken çılgın bir maceraya sürüklenir.

Yönetmen Daniel Scheinert , Daniel Kwan

Senarist Daniel Scheinert , Daniel Kwan

Oyuncular: Michelle Yeoh , Jamie Lee Curtis , Stephanie Hsu

Orijinal adı Everything Everywhere All at Once

https://youtu.be/wPX_Ll_nsvg

 

KİRPİ SONIC 2




Kirpi Sonic filminin devam halkası olan yapımda, insan biçiminde bir kirpi olan Sonic'in atıldığı maceralar konu ediliyor. Yönetmen koltuğunda ilk filmin de yönetmenliğini üstlenen Jeff Fowler'ın oturduğu devam halkasının senaryosunu Pat Casey ve Joshua Miller kaleme alıyor.

Yönetmen Jeff Fowler

Senarist Patrick Casey , Josh Miller (LVIII)

Oyuncular: James Marsden , Jim Carrey , Tika Sumpter

Orijinal adı Sonic The Hedgehog 2

https://youtu.be/upNI1j6DzlE

 

DÜŞLER FABRİKASI




12 yaşında bir kız olan Minna’nın hayatı, babasının nişanlısı Helena ve kızı Jenny’nin evlerine taşınmasıyla altüst olur. Jenny’ye tahammül edemeyen Minna'nın en büyük isteği onun evden gitmesidir. Bir gece Minna, rüyaların kontrol edilebildiği bir dünya keşfeder. Bunun üzerine Minna, Jenny’yi değiştirebilmek için onun rüyalarını kontrol eder. Ancak Minna’nın insanların hayallerini kontrol etmenin korkunç sonuçları olduğundan haberi yoktur. Yaptıkları sonrasında Jenny’nin uyanmaması üzerine Minna, Jenny ve yeni ailesini kurtarmak için rüyalar dünyasına dalar.

Yönetmen Kim Hagen Jensen

Senarist Kim Hagen Jensen

Oyuncular: Emilie Koppel , Alberte Winding , Rasmus Botoft

Orijinal adı Drømmebyggerne

https://youtu.be/z6z5OlO_F1w

 

FLAŞBELLEK



Yönetmen koltuğunda Derviş Zaim'in oturduğu "Flaşbellek", Suriye'de yaşanan olayları konu ediyor. Suriye’de yaşayan Ahmet, bir saldırıcı sonucu konuşma yeteneğini kaybeder. Bu trajedinin ardından Ahmet, çatışmalarda ölen insanların fotoğraflarının çekilip, kayıt altına alındığı bir birimde çalışmaya başlar. Onlarca acıyı kayıt altına almaya çalışan Ahmet, gördüklerini dünyaya duyurmaya karar verir. Bu kararı onu büyük bir seçim yapmaya zorlar. Ahmet, kendisi ve ailesini korumakla, insanlığa karşı görevlerini yerine getirmek arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

Yönetmen Derviş Zaim

Senarist Derviş Zaim

Oyuncular: Saleh Bakri , Ali Süleyman , Sara El Debuch

https://youtu.be/_v6PFtMtjr4

 

KENDİNDEN KAÇAK



Yönetmen koltuğunda Levent Türkan'ın oturduğu komedi türündeki "Kendinden Kaçak" filminin başrollerini Fatih Yasin, Atakan Özyurt ve Bilal Hancı paylaşıyor. Senaryosuna Cüneyt İnay'ın kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda Eslem Akar, Şinasi Yurtsever, Hakan Bilgin, Güner Özkul, Suat Sungur, Şevket Çapkınoğlu gibi isimler yer alıyor.

Yönetmen Levent Türkan

Senarist Cüneyt İnay

Oyuncular: Fatih Yasin, Atakan Özyurt, Bilal Hancı

Haftanın filmlerinde farklı seçenekler... Haftanın filmlerinde farklı seçenekler...

https://youtu.be/tlRkxWKXdus

 

SON PARTİ



Son Parti, lise öğrencisi olan bir grup gencin, bir gün boyunca başından geçen maceraları konu ediyor. Aynı liseye giden Deniz, Birsu, Katre, Savaş ve Ferman, okulda yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen bir grup arkadaştır. Şehnaz Lisesi’ne giden gençler, okulun son demlerini yaşamaktadırlar ve hepsinin aklında son kez bir araya gelecekleri Egemen’in doğum günü partisi vardır. Onlar için büyük önem taşıyan bu geceye hazırlanmak, pek de kolay olmaz. Partinin gönüllerince eğlenebilecekleri, unutamayacakları bir gece olmasını isteyen gençler, partiyi en şatafatlı bir şekilde kutlamak için ellerinden geleni yapar. Ancak gençler, partinin hazırlık aşamasında, beklenmedik olaylarla karşı karşıya kalacaktır.

Yönetmen Enes Ateş

Senarist Enes Ateş

Oyuncular: Fırat Altunmeşe , Almile Ada , Nil Keser

https://youtu.be/klIPwcasnPg





MAHLUK



Kerim, kan davası nedeniyle ailesini kaybetmiştir. Tek başına köyde yaşayan Kerim, gönlünü kan davalı olduğu ailenin kızı Seher'e kaptırır. Seher ise kan davası nedeniyle babasını kaybetmiştir. Seher'in birlikte yaşadığı annesi, ikisinin birlikteliğine kesinlikle karşıdır ve gerekirse kızını bile öldürmeye hazırdır.

Yönetmen Ozan Ceylan

Senarist Ozan Ceylan

Oyuncular: Burak Küçük , Ogan Şenyolcu , Mustafa Kavalcı


Editör: TE Bilisim