MORBIUS



Morbius, tedavisi olmayan bir kan hastalığını, deneysel bir yöntem ile tedavi etmeye çalışır. Hastalığı, elektroşok terapisi ve vampir yarasaları ile iyileştirmeye çalışan Morbius, korkunç bir sonuçla karşı karşıya kalır. Deneysel tedavi ile vampire dönüşen Morbius'un hayatında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Birçok zorlu durumla mücadele etmek zorunda kalan Morbius'un hayatta kalmak için sürekli kana ihtiyacı vardır ve artık ışığı çıkması imkansızdır. Bu sorunların yanı sıra o, birçok insanüstü güce de sahip olur.

Yönetmen Daniel Espinosa

Senarist Burk Sharpless, Matt Sazama

Oyuncular: Jared Leto, Matt Smith (XI), Adria Arjona

https://youtu.be/adKyVynjAuA

 

YANGIN GECESİ



Savaşın yıktığı bir şehirde yaşayan üç genç kızın hayatına odaklanıyor. Mısır ve haşaşların yetiştiği bir dağ kasabasında yaşayan kızların saçları erkeksi bir hava katacak şekilde kesilir. Onların kaçırılma tehdidine karşı, yeraltında saklanacak yerler yapılmıştır. Ana ve en iyi iki arkadaşı, şiddetin hüküm sürdüğü kasabada kadın olmanın ne demek olduğunu öğrenir. Anneleri onları, köle olmaktan, ölmekten kaçmak için eğitir. Kendi dünyalarını yaratan kızların hayatı, içlerinden birinin sakladığı yere zamanında varamadıklarında değişir.

Yönetmen Tatiana Huezo

Senarist Tatiana Huezo

Oyuncular: Mayra Batalla, Norma Pablo, Olivia Lagunas

Orijinal adı Noche de fuego

https://youtu.be/KBU049HV2Vg

 

NO:26 ÖLÜM ÇIĞLIĞI



Selin, zamanının çoğunu çalışarak geçirir.  Ancak dedelerinden kendilerine miras kalan yazlık eve giden kardeşi Ada'ya ulaşamayan Selin, işlerini bıırakıp yazlığa gitmeye karar verir. Selin'in sevgilisi Barış, kız arkadaşını yalnız bırakmak istemez ve çift birlikte yola koyulur. Onların eve gitmeleriyle birlikte, evde gömülü kalan sırlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkar.

Yönetmen Batuhan Çelik

Senarist Batuhan Çelik

Oyuncular: Hande Öğüt, Barış Baktaş, Lola Polat

https://youtu.be/W2qx1luszsY

 

KEHANET: AYASOFYA



Kehanet Ayasofya, paranormal olayları araştıran iki gencin yaşadıklarını konu ediyor. Fatih ve Muhammed, paranormal olayları inceleyen iki gençtir. Bir gece Fatih ve Muhammed aynı zamanda evlerinin önünde kim tarafından gönderildiği bilinmeyen gizemli bir kutu bulur. İpuçlarını araştırmaya başlayan ikilinin yolu eski bir sahaf ile kesişir. Sahaftaki kitaba göre iki genç, dünyadaki kötülüğü durdurmak için seçilen iki kişidir. Onların görevleri ise üç büyük dinde de geçen "Ahit Sandığı"nı bulmaktır. Ancak sandığın peşinde olan sadece onlar değildir. Dünyada kötülüğü temsil eden kişiler de sandığın peşindedir.

Yönetmen Fatih Hasanoğlu

Senarist Mustafa Fırat

Oyuncular: Fatih Hasanoğlu, Halil Kumova, Mustafa Ak

https://youtu.be/1YXD5sPvAPg

 

İBLİS: KARANLIĞIN SAHİBİ

22 Mart 2024 Vizyonunda haftanın filmleri neler? 22 Mart 2024 Vizyonunda haftanın filmleri neler?



İblis: Karanlığın Sahibi, define bulmaya çalışırken kendisini büyük bir kabasun içinde bulan bir adamın hikayesini konu ediyor. Levent, büyük çabaların sonunda defineye ulaşır. Ancak define cinler tarafından sahiplidir. Definenin bulunmasıyla birlikte iblis soyundan gelen bir cin, Levent'in oğlu Mustafa'ya musallat olur. Oğlunu bu durumdan kurtarmaya çalışan Levent, bir hocanın tavsiyesi üzerine Aysel ile tanışır. Aysel'in Mustafa'yı bu işten kurtarabilmesi için, musallat olan cini hapsedecekleri bir beden bulmaları gerekir. Bunun üzerine Levent, oğluna bakıcılık yapan Ali'yi gözüne kesitirir ve bir plan yapmaya başlarlar.

Yönetmen Berk Aygül

Senarist Berk Aygül

Oyuncular: Fatih Paşalı, Sebahat Adalar, Doğancan Küçükağa

https://youtu.be/5IeXLWunvEI

 

YA BEN ÖLÜRSEM



Yılmaz, polis memuru olan genç bir adamdır. Yılmaz'ın karısı Hülya ile kurduğu ailesi, çocuklarının dünyaya gelmesiyle büyür. Çift, çocuklarının büyümeye başlamasıyla onda normal olmayan birtakım davranışlar gözlemler. Çocukları, yaşıtlarıyla iletişim sorunu yaşamaktadır. 3 yaşına kadar konuşamayan çocukları, konuşmaya başladığındaysa cümleleri akranları gibi kuramaz. Aile, bir gün çocuklarını parka götürdüklerinde bir nöroloji doktoruyla karşılaşır ve bu karşılaşma onların otizm ile tanışmasına neden olur.

Yönetmen Ahmet Faik Akıncı

Senarist Yılmaz Suvacı

Oyuncular: Müfit Can Saçıntı, Cenan Çamyurdu, Bülent Emin Yarar

https://youtu.be/p2vTSL4jLy4

 

HALİL



Travma sonrası stres bozukluğu yaşayan bir gencin ''HALİLLER GRUBU'' adı verilen gizli bir oluşuma katılmasıyla beraber bir ''HALİL'' olabilmek için üstlendiği görevler serüvenini ve bu görevlerin devlet bağlantılarını konu alır.

Yönetmen koltuğunda Mehmet Elçi'nin oturduğu aksiyon türündeki 'Halil' filminin oyuncu kadrosunda Fethi Çağan Mertsöz, Yılmaz Yöntem, Serdar Noyan, Işın Fırat, Şükran Çağman gibi isimler yer alıyor.

Yönetmen Mehmet Elçi

Oyuncular: Fethi Çağan Mertsöz, Yılmaz Yöntem, Serdar Noyan

https://youtu.be/mq7NYpXtmUU 
Editör: TE Bilisim