ETERNALS




“The Eternals”, insanlığın varoluşundan beri dünyayı koruyan, olağanüstü güçlere sahip bir grup kahramanın hikayesini konu ediyor. Deviantlar'ın artık tarihe karıştığı düşünülmektedir. Ancak insanlığın en eski düşmanı olan Deviantlar, beklenmedik bir şekilde geri döner. Bu durum insanlık için büyük bir tehlike oluşturur. Eternallar, insanlığı bir kez daha kurtarmak için yeniden bir araya gelmek zorunda kalırlar.

Yönetmen Chloé Zhao

Senarist Chloé Zhao, Patrick Burleigh

Oyuncular: Gemma Chan, Richard Madden, Salma Hayek

https://youtu.be/HRKhoncvsWY

 

KORUYUCU



Koruyucu, bir kartel üyelerinin peşine düştüğü bir çocuğu korumaya çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Eski bir keskin nişancı olan Jim Hanson, Arizona-Meksika sınırında sahibi olduğu bir çiftlikte yaşamının sürdürür. Yaşadığı kaybın etkisinden kurtulamayan Jim, günlerini köpeği Jackson ile geçirir. Onun hayatı, Meksikalı bir kartelin üyeleri tarafından takip edilen Rosa'nın oğlu Miguel ile birlikte kaçıp, Jim'in ülkesine gelmesiyle bambaşka bir hal alır. Rosa'nın bir çatışma sırasında ölmesi üzerine Jim, Miguel'e peşindekilerden kaçıp, hayatını kurtarması için yardım eder.

Yönetmen Robert Lorenz

Senarist Chris Charles, Robert Lorenz

Oyuncular: Liam Neeson, Jacob Perez, Katheryn Winnick

https://youtu.be/e44op-RgkeA

 

TAM SANA GÖREYİM



Tam Sana Göreyim, çalışmalarına araştırma fonu elde edebilmek için bilimsel bir deneye dahil olan bilim insanı Alma'nın hikayesini konu ediyor. Berlin’deki ünlü Pergamın Müzesi’nde çalışan bir bilim insanı olan Alma, araştırmalarına devam edebilmek için patronunun isteği üzerine bilimsel bir deneye katılır. Deney için Alma'nın üç hafta boyunca ona mükemmel bir hayat arkadaşı olacak şekilde kodlanan yapay zekaya sahip robot Tom ile yaşamak zorundadır.

Yönetmen Maria Schrader

Senarist Maria Schrader, Jan Schomburg

Oyuncular: Maren Eggert, Dan Stevens, Sandra Hüller

https://youtu.be/eqaUBSEFCBU

 

CÜHENNA NOVA PROSPEKT



Cühenna Nova Prospekt, paranormal olayların izini süren iki adamın hikayesini konu ediyor. Osmanlı döneminde Bulgaristan'daki cadı olaylarını sone erdirmekle görevlendirlien Efraim Efendi, görevinden dönerken yanında bir cadıyı da getirir. Efraim Efendi'nin cadı ile yerleştiği köyde yaşayanlar, çifti öldürüp cadının ruhunu köye hapsederler. Aradan geçen yılların ardından bahsi geçen köyde bir çiftin kaybolması, paranormal olayları araştıran Nova Prospekt ekibi Can ve Arifhan'ın harekete geçmesine neden olur. Çiftin kaybolmasının sırrını çözmeye çalışan ekip, kendilerini büyük bir tuzağın içinde bulur.

 

Yönetmen Gurbet Gurur Cantürk, Rafet Ögeday Erdoğan

Senarist Gurbet Gurur Cantürk, Rafet Ögeday Erdoğan

Oyuncular: Can Yavuz, Arifhan Durmuş, Semih Uyulgan

https://youtu.be/g4QfUtGh1ds

 

ŞEYTANI ARARKEN



Şeytanı Ararken, şeytan aramak için gittikleri köyde kendilerini büyük bir kabusun içinde bulan bir grup gencin hikayesini konu ediyor. Metin, Doğuş, Kübra ve Can, aynı evde yaşayan üniversite öğrencileridir. İnternette dolaşırken bir köyde şeytanın olduğunu öğrenen Metin, şeytanı aramaya karar verir. Vakit kaybetmeden yola çıkan gençlere, arkadaşları Damla da eşlik eder. Şeytanı aramak için çıktıkları bu yolculukta gençler, şeytanın kendilerini beklediğinden bihaberdir.

Yönetmen Ahmet Faik Akıncı

Oyuncular: Can Şallıoğlu, Metin Yüksel, Damla Nur Yılmaz

https://youtu.be/TWwHZj00ZJI

 

CEMİL ŞOV



Cemil Şov, oyucu olmanın hayalini kuran bir güvenlik memurunun hikayesini konu ediyor. Barış Sarhan'ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği filmin başrollerinde Ozan Çelik, Nesrin Cavadzade, Alican Yücesoy ve Cezmi Baskın gibi isimler yer alıyor.

Yönetmen Barış Sarhan

Senarist Barış Sarhan

Oyuncular: Ozan Çelik, Nesrin Cavadzade, Alican Yücesoy

https://youtu.be/H01FH7lZ5Ac

 

TUTU VE SİRK MACERALARI

Bu hafta vizyona girecek filmler neler? Bu hafta vizyona girecek filmler neler?



La gallina Turuleca, dünyadaki yerini bulmaya çalışan bir tavuğun hikayesini konu ediyor. Turu, tuhaf görünümünden dolayı kümesin geri kalanı tarafından alay konusu haline gelen bir tavuktur. Tüysüz bacakları ve gövdesi yüzünden dışlanan Turu'ya, eski bir müzik öğretmeni olan Isabel destek olmaya çalışır. Turu'nun hayatı, Isabel'in çiftliğine gittiğinde gizli yeteneğini keşfetmesi ile bambaşka bir hal alır. Konuşabildiğini, şarkı söyleyebildiğini ve dans edebildiğini keşfeden Turu, yetenekleri sayesinde korkularını aşmaya başlar. Ancak Isabel, Turu'nun yeteneklerinin başkaları tarafından sömürülmesini engellemek için ortaya çıkmasını istemez. Isabel ne derse kabul eden Turu, Isabel'in kaza geçirip şehirdeki bir hastaneye gitmesi ne yapacağını şaşırır. Arkadaşının peşinden gitmeye karar veren Turu, kendisini büyük bir maceranın içinde bulur.

Yönetmen Eduardo Gondell, Víctor Monigote

Senarist Eduardo Gondell, Juan Pablo Buscarini

Oyuncular: José Mota, Eva Hache

https://youtu.be/kmmBpSOafGQ

 

FAZLA ŞAAPMA



Fazla Şaapma, hayata tutunmaya çalışan genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Bir öğretmen çocuğu olan Ömür, askerliğini tamamlamasının ardından hayatına bir yön vermek ister. Geçirdiği işsizlik döneminden sonra iş hayatında tutunmaya çalışan Ömür, bu sırada gönlünü genç bir kadına kaptırır.

Yönetmen Ahmet Kapucu

Oyuncular: Ömür Özdemir, Hakan Meriçliler, Fırat Albayram

https://youtu.be/9J9MH9jh1VM

 

AHED’İN DİZİ



Bir önceki filmi EŞ ANLAMLILAR ile Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı Ödülü'ne layık görülen yönetmen Nadav Lapid, yeni filmi Ahed'in Dizi'nde yeni filmini sunmak için uzak bir çöl köyüne giden İsrailli bir yapımcısıyı takip ediyor. Yahalom isimli genç bir kadınla tanışan kahramanımız, kendisini ülkesinin ölümü ya da annesinin ölümüyle sonuçlanacak zorlu bir savaşın içerisinde buluyor.

Bir film yapımcısı, kendisini iki amansız savaşın ortasında bulur. Adam, bir yandan ülkesinin özgürlüğünün ölümüne karşı savaşırken bir yandan da annesinin ölümüne karşı mücadele eder.

Yönetmen Nadav Lapid

Senarist Nadav Lapid, Haim Lapid

Oyuncular: Avshalom Pollak, Naama Preis, Mili Eshet

https://youtu.be/A3PznFBxBG8 
Editör: TE Bilisim