21 Nisan 2026 Salı

15. HANGİ İNSAN HAKLARI? FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

HAFTANIN FİLMLERİ...

15 MAYIS 2015 TARİHİNDE GÖSTERİME GİREN FİLMLER...

14 Mayıs 2015 Perşembe 13:36
HAFTANIN FİLMLERİ...
MAD MAX: FURY ROAD




George Miller imzalı, Mel Gibson’ı başrolüne taşıyan kült Mad Max serisinin uzun zamandır beklenen devam filmi. Kıyamet sonrası evrende canlanan çete kapışmaları, üç boyut teknolojisiyle perdeye taşınıyor. Max’i Tom Hardy canlandırırken, ona Charlize Theron, Zoë Kravitz ve Rosie Huntington-Whiteley eşlik ediyor.

Çalkantılı geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de, Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasına sürüklenir. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar. Joe ise kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir.

https://youtu.be/iGieELbH5N4

 

AŞK UĞRUNA




Zengin bir oyuncu kadrosuna sahip filmin başrollerinde güzel yıldız Michelle Williams, Kristin Scott Thomas ve Matthias Schoenaerts’ın yanı sıra Margot Robbie ile Sam Riley yer alıyor. “Düşes”in yönetmeni Saul Dibb’in uzun süredir üzerinde çalıştığı film, 41 ülkede 3 milyondan fazla okuyucuya ulaşan “Fransız Süiti” kitabından sinemaya uyarlandı.

II. Dünya Savaşı sırasında Fransa Nazi işgali altındayken genç ve güzel Lucile, birlikte yaşadığı kayınvalidesinin baskısından boğulmuş, savaştaki eşinden haber beklemektedir. Bir grup Alman askeri evleri işgal ederek yerleşmeye başlayınca iki kadın Teğmen Bruno’yu ağırlamak zorunda kalır. Lucile başta bu yakışıklı ve kibar Alman subayına kayıtsız kalmaya çalışsa da aralarındaki çekime engel olamaz. Başta kayınvalidesi olmak üzere çevredekilerin dikkatini çekecek olan bu aşk, tüm gerçeklere inat savaşın gölgesinde var olmaya çalışırken pek çok insanın kaderini elinde tutacaktır.

https://youtu.be/8yNjrbtJgdM

 

TERKEDİLMİŞ




Yönetmenliğini ve senaristliğini Korhan Uğur’un yapmış olduğu “ Terkedilmiş” filmi, herhangi bir fon yardımı almadan bağımsız olarak Hakan Ordu, Mustafa Saygın, Alihan Karagül tarafından yapılmış. Çekimleri ise 3 hafta gibi kısa bir sürede tamamlanmış.

Herkesin kendi hayatından kesitler bulacağı terk edilmişlik hissiyatını ön plana cıkaran, göçmen bir ailenin organ mafyası ile yaşadığı dramı konu alan “Terkedilmiş” filmi, adına uygun olarak İzmir’de terk edilmiş bir sanatoryumda geçiyor. Film, ülkesindeki savaştan kaçarken çocuğu ve annesi dışında tüm ailesini kaybeden, yaşamlarını devam ettirebilmek ve hayata tutunabilmek için bir kadının yaşadığı dram ile yaşlı bir babanın oğlunu yaşama döndürebilmek için verdiği amansız yaşam mücadelesini konu alıyor.

https://youtu.be/aV1eQ03kcII

 

AZEM 2: CİN GAREZİ




Serinin 2. filmi olan Cin Garezi, yine bu topraklarda yaşanan ve yüzleşmekten korktuğumuz, korku dolu olayların peşine düşüyor.

1921 yılında Sakarya’nın bir köyünde yaşanan ve 117 hanenin köyü boşaltmasına sebep olan korku dolu olay neydi? Çekim ekibi ile beraber mekânı inceleyen hocalar ekibi neden uyardı? 4 hafta süren çekim çalışmaları boyunca, 2 kere ekip değiştirmeyi gerektirecek neler yaşandı? AZEM bu sefer Sakarya’da, olayların yaşandığı köyde, olayların yaşandığı evde! Bir baba ve kızın tüyler ürperten hikâyesine tanık olacaksınız.

https://youtu.be/YeUcm-YpLrY

 

CENNET




Eden (Cennet) 1990’ların başında Paris’te DJ’lik yapan bir gencin yükseliş ve düşüş hikayesini ekranlara getiriyor.

Yönetmen Mia Hansen-Love bizleri Daft Punk´ın da prodüktörlüğünü yapan Fransız DJ Paul´ün hayatını merkeze alarak Fransa´da elektronik müziğin son yirmi yılını anlattığı bir yolculuğa çıkarıyor. Greta Gerwig, Paul Etienne ve Brady Corbet´in de performanslarıyla dikkat çeken Cennet, hata yapmanın ve düşerken başkalarında yakalanabilen umudun parıltılarıyla dolu.

https://youtu.be/2l1T9xs-o0o

 

ÇILGIN KALABALIKTAN UZAK




Thomas Hardy’nin klasik romanı Çılgın Kalabalıktan Uzak’tan esinlenen film, özgür ve cesur bir genç kadın olan Bathseba Everdene (Carey Mulligan)’in, amcasından miras kalan çiftlikteki hikayesini anlatıyor.

Ekonomik özgürlüğe sahip (Victorian zamanında az görülen bir durum), güzel ve inatçı bir kadın, üç farklı erkek tarafından arzulanmaktadır: başına buyrukluğundan etkilenen çiftçi Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts), yakışıklı ve pervasız çavuş Frank Troy (Tom Sturridge) ve zengin, olgun bir bekar olan William Boldwood (Michael Sheen). Bathsheba’nın özgürlüğünü sürdürmeye çalışarak yaptığı seçimler, tutkuları ve aşkı keşfedişi hikaye ediliyor.

https://youtu.be/5-_9AFwMDmQ

 

TİNKER BELL VE CANAVAR EFSANESİ




Orjinalinde, Anjelica Huston, Timothy Dalton, Lucy Liu gibi oyuncuların seslendirdiği “Tinkerbell ve Canavar Efsanesi," Tinkerbell ve Disney Perilerini duygu yüklü ve destansı bir aksiyon maceraya götürüyor.

Kimseyi dış görünüşüne göre yargılamamak gerektiğine inanan eğlenceli ve yetenekli hayvan perisi Fawn, kocaman ve gizemli bir canavarla arkadaş olur. Tink ve arkadaşları bu korkutucu misafirin Periler Adası’na katılmasına şüpheyle yaklaşırken, seçkin izci periler evlerini yok etmeden önce canavarı yakalamaya giderler. Fawn, canavarı kurtarmak amacıyla kızları harekete geçirmek için duygularına güvenmelidir ve gözünü karartmalıdır.

https://youtu.be/p6Svmfb8rw4

 

SİYAHLI KADIN 2: ÖLÜM MELEĞİ




Serinin bu filmi, terk edilmiş tuhaf olduğu kadar güvenli de gözüken Eel Marsh evindeki bir grup insanın hikâyesini anlatmaktadır.

Bir grup yetim çocuk Londra’daki kaldıkları yerden gönderilince, bakıcılar Eve (Phoebe Fox) ve Jean (Helen McCrory) her birini Britinya’nın kırsal kesimine getirir. Arthur Kipps’in (ilk film olan Siyahlı Kadın’da Daniel Radcliffe’in oynadığı karakter) gitmesinin üzerinden 40 yıl geçmiştir. Eve, himayesi altındaki çocukların birbiri ardına kaybolmasıyla, evin aslında göründüğü gibi bir yer olmadığını anlamaya başlar. Güvendikleri bu ev, yaşamlarını tehdit etmeye başlayınca, Eve yakışıklı bir pilotu (Jeremy Irvine) aslında neler olduğunu araştırması için işe alır. Eve, Siyahlı Kadın’ın etkisi altındaki bu eve hiç öyle rastlantı eseri gelmediğini anlayacaktır.

https://youtu.be/W8Npe-_6mIE

 

KIRMIZI




Birbirini çok seven Aslı ile Umut hiç beklemedikleri bir zamanda korku ve gerilimin tırmandığı anlarda farklı kimliklere bürünerek kişilik bölünmesi yaşarlar. Hikaye çeşitli, şaşırtıcı, korkutucu yan faktörlerle gelişmeye devam eder.

Tanışmalarının birinci yılını kutlayan Aslı ve Umut arkadaşlarıyla doyasıya eğlendikten sonra, Umut´un Beyoğlu´nda arka sokakta bulunan evine girerler. Sekiz katlı yıkık dökük ve terkedilmiş apartmanda Umut ve kapıcı dairesinde bulunan çift dışında başka kimse yaşamamaktadır. Umut ve Aslı eve gelip bir süre eğlenmeye devam eder.

İkili uyumaya karar verdikleri sırada son derece şaşıracakları bir durumla karşılaşırlar. Kocaman kırmızı bir bavulun salonun tam ortasında durduğunu farkeden çift bir süre şaşkınlıktan donarlar. Umut bavulun kendisine ait olmadığını söyler. Sonunda bavulu açmaya karar verdiklerinde ise ikisinide dehşete düşüren bir manzarayla karşılaşırlar.

https://youtu.be/2ErT1cuVIc0

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    e-gazete
    • Sinematur - 05 Ocak 2015 Manşeti
    KARİKATÜR
    ARŞİV