18 Mayıs 2026 Pazartesi

15. HANGİ İNSAN HAKLARI? FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

HAFTANIN FİLMLERİ...

7 KASIM 2014 TARİHİNDE GÖSTERİME GİRECEK FİLMLER...

06 Kasım 2014 Perşembe 10:39
HAFTANIN FİLMLERİ...

OLUR OLUR




Yönetmen koltuğunda Kerem Çakıroğlu’nun oturduğu “Olur Olur” Ali’nin saf ve bir o kadar komik aşk hikayesini anlatıyor.

“Olur Olur”; mahallenin hiç bir zaman popular çocuğu olamayan Ali´nin hayatı, kendisinin tersine her zaman mahallesinin göz bebeği olan platonik aşkı Azra ile yıllar sonra çalıştığı eczanede karşılaşmasıyla hareketlenir. Bir de Azra’ya ek olarak çocukken de gıcık olduğu Ferhat´ın da yeniden hayatına girmesi komediyi ikiye katlar. Ayça’yı hayatı boyunca tavlayamayacağına inanan Ali´nin karşısına çıkan “Yaşam Koçu Zihni” ise tüm hikayeyi bambaşka bir noktaya taşır.

http://youtu.be/vVJeYMRam0o

 

YILDIZLARARASI



Film, Kip S. Thorne'nun evrende 'Solucan Delikleri'nin gerçekten var olduğu ve bu sayede zamanda yolculuğun mümkün olabileceği teorisinden ilham alınarak yaratılmıştır. Filmin hikayesi bir grup cesur kaşifin bu deliklerden birine gitmeye karar vermesi sonrasında gelişiyor. Bu bilinmeyen boyuta yapacakları yolculukta, birlikte kalabilmek için verdikleri mücadele her birini ayrı zorluklarla karşılaştırıyor. 

Usta yönetmen Christopher Nolan'ın yazıp yönettiği filmin yıldız oyunculardan oluşan oyuncu kadrosunda Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain ve Michael Caine gibi isimler bulunuyor. 

İnsan ırkı Dünya'da doğdu. Fakat kaderinde burada ölmek yok!

Dünya üzerindeki yaşamımız sona ererken, bir grup araştırmacı insanlık tarihinin en önemli görevini üstlenirler; Bulunduğumuz galaksinin ötesine yolculuk ederek insanlığın, yıldızların ötesinde yaşamını sürdürmesinin mümkün olup olmayacağını keşfe çıkarlar.

http://youtu.be/vVJeYMRam0o

 

KİRLİ PARA




KİRLİ PARA, Bullhead filmiyle Oskara aday olan Michaël R. Roskam’ın yeni polisiye dramı.

Yüksek kalite suç hikayeleri  denince akla gelen isimlerin başında gelen isim Dennis Lehane, GONE BABY GONE ve MYSTİC RIVER kitaplarıyla hasılat rekorları kıran yazar ve televizyon yazarı hikayeyi bu sefer beyaz perdeye uyarlıyor.

Bob Saginowski (Tom Hardy) kuzeni Marv (James Gandoljini’nin son performansı)’ın yerinde barmenlik yapmaktadır ve ne zaman Brooklyn suç baronları mekanlarını yasadaşı kazanımları için bir banka olarak kullanmaya gelse onları görmezden gelmektedir. Bu gördüklerini bir yandan içine atarken bir yandan da suçluluk duyduğu için klisesindeki ayinlere katılmak istemez.

 

http://youtu.be/IVv4pRSrZbw

 

SERENA




“Serena”; 1929 yılında Kuzey Carolina’ya yerleşmek için yaşadıkları Boston kentinden ayrılan genç bir çiftin hikayesini konu alıyor. Yeni yerleştikleri kentte sıfırdan bir hayat inşa eden ve kerestecilik işinde yükselen çift, mutlu bir birliktelik sürdürür. George’a her anlamda destek olan Serena, genç ve güzel olduğu kadar yetenekli ve kurnaz bir kadındır. Önlerini kesmek isteyen herkesin de ayağını bir biçimde kaydıran Serena, bir gün sevgili kocasına asla bir çocuk veremeyeceği gerçeğiyle yüzleşir ve bu haber Serena’nın iyice hırslanmasına yol açar. George’la evliliklerinden önce onun başka bir kadından gayrimeşru çocuğu olduğunu öğrenen Serena; öğrendiği bu gerçeklikten sonra hayata karşı tüm hıncını artık bu çocuğu ortadan kaldırmak için kullanmaya başlar.

http://youtu.be/nqt1I1OL_Hg

 

DENİZ SEVİYESİ




2014 Adana Altın Koza Film Festivali'nden toplam 6 ödülle dönen film Nisan Dağ ve Esra Saydam'a 'En İyi Yönetmen', Damla Sönmez'e 'En İyi Kadın Oyuncu', Ahmet Rıfat Şungar'a 'En İyi Erkek Oyuncu', Kyle Woodworth'a 'En İyi Müzik', John Wakayama Carey'e 'En İyi Görüntü Yönetmeni', Özcan Vardar'a 'En İyi Kurgu' ödüllerini getirdi.


Damla, karnında 6 aylık bebeği ve kocası Kevin ile beraber, 8 yıl sonra ilk defa Türkiye'deki eski yazlığını ziyarete gider. Damla'nın çocukluğunu geçirdiği yazlık ev satılmak üzeredir ve bu Damla'nın ilk aşkı Burak ile barışmak için son şansıdır, ancak Damla Burak'a bir yüzleşme borçludur. Damla'nın ailesi ile New York'taki hayatına huzurla devam edebilmesi için, Burak'a, ondan yıllardır sakladığı bir sırrı anlatması gerekir.

For the first time after 8 years, Damla visits her old summer town in Turkey with her husband Kevin, while pregnant with their first child. This is her last chance to reconcile with her first love Burak, as her childhood summer house will be sold soon. To do so, Damla still needs to confront Burak about her deepest secret that she kept from him, before she can move on to a peaceful life with her family back in New York.

http://youtu.be/IdHC1kLB0Dk

 

UNUTMA BENİ İSTANBUL




Artistik Direktörlüğünü Hüseyin Karabey´in üstlendiği Unutma Beni İstanbul, uluslararası platformda başarılar kazanmış altı yönetmenin, İstanbul´un geçmişinin yalnızca mevcut Türkiye halklarına ait olmadığını hatırlatmak amacıyla bir araya gelip yaptığı altı kısa filmden oluşuyor. Her biri 15´er dakika uzunluğundaki kısa filmlerden oluşan film, yönetmenlerin kendi hayatlarından ya da tanık oldukları birinin hayatından hikâyeleri konu alıyor. Boşnak oyuncu Alma, orta yaşlı çift Dragan ve Ana, Vangelis, Martha ve Armenak. İstanbul´da olma sebepleri birbirinden farklı olan bu insanları kentin kozmopolit tarihi bir araya getiriyor.

http://youtu.be/w3t7fkUl-3k

 

ALEXANDER VE FELAKET, KORKUNÇ, BERBAT, ÇOK KÖTÜ BİR GÜN




Alexander için hayat daha kötü olamazdı.Alexander için hayat ne kadar kötü ise ailesi için tam tersiydi.Başarılı bir hayatları vardı,işleri okulları hepsi birer harikaydılar.Alexander okulda çoğu çocuğun alay konusu haline gelmiştir.Fakat birgün herşey değişmiştir.Alexander sabah uyandığında ailesinin işlerine geç kaldığını görmektedir.Bu onlar için büyük sıkıntı teşkil etmektedir.Kendisinden hoşlanmadığı ağabeyi ise araba ile ufak çapta kaza yapar.Sanki herbiri lanetlenmiştir.Fakat ailecek aldıkları bir kararla hepsi bir bu kötü güne gününü göstermek için elinden geleni yaparlar.

http://youtu.be/HvIKQGcigRk

 

TARZAN




Edgar Rice Burroughs’un en çok saygı duyulan ve en klasik hikayelerden biri Tarzan yeni jenerasyon için tekrar beyaz perdeye geri dönüyor. Günümüz. Afrika ormanlarının uzak köşesinde John Greystoke ve eşi gizemli bir gök taşı alanını incelerken helikopter kazasında hayatlarını kaybederler. Sadece lakabı Tarzan olacak genç çocukları J.J. hayatta kalır. Bir grup goril çocuğu enkazın içinde bulurlar ve yanlarına alırlar. Tarzan büyürken ormanın sert kurallarını öğrenir. On yaşında ise başka bir insanla ilk defa karşılaşır, cesur ve güzel genç Jane Porter. Bu ilk görüşte aşktır. Fakat Afrika’ya Jane ile beraber seyahat eden William Clayton açgözlü gerçek düşüncelerini ortaya çıkarınca işler tehlikeli bir hal almaya başlar. Şimdi hiçbir başka erkeğe benzemeyen Tarzan ormanda edindiği tüm içgüdüleri ve yeteneğini evini ve sevdiği kadını korumak için kullanmak zorundadır.

http://youtu.be/llMx38esxEQ

 

İNŞAAT 2




10 yıl önce çalıştıkları inşaata “mecburen” gömdükleri cesetler ortaya çıkınca hapse giren eski amele ve sahte şeyh Ali ile Sudi’nin macera ve kahkaha dolu yeni hikayesi. On yıl hapis yatıp çıktıktan sonra Ali ve Sudi özgürlüğün tadını çıkarırken kıyıya iki cesedin vurmasıyla yeni macera başlar. Başlarına bela almamak için cesetleri hemen gömerler, ama karmaşık bir cenderenin içine düşmekten kaçamazlar. Aşık oldukları kadınlarla başka bir ülkeye gitme planı yaparlarken cesetlerin arkası gene çorap söküğü gibi gelir.

http://youtu.be/cBZ04lAtswg

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    e-gazete
    • Sinematur - 05 Ocak 2015 Manşeti
    KARİKATÜR
    ARŞİV