Terör olayları gerekçe gösterilerek Türkiye'ye seyahat uyarısı yapıldı.
Almanya Rusya, İngiltere, İtalya, Kanada, Polonya, Avusturya, İrlanda, Yeni Zelanda’dan sonra, Hollanda’da Türkiye’ye seyahat uyarısı yayınlayan 10’uncu ülke oldu. TUROB Türkiye, otel doluluklarında Avrupa'da en sert düşüş görülen ülke oldu. Turisti bırak kendi milletimiz rahat rahat seyahat edebiliyor mu? Doğu Anadolu planımız vardı kuzenlerle, iptal ettik. Erzurum’da yoldan geçen otobüse saldıran Aşkale’li yolcu otobüsünden ne istedi anlayamadık. Bir ara Erdoğan MHP için "Bunlar Sivas'ın doğusuna gidemezler" demişti, kendisi gidebiliyor mu? Merak ederim ben şimdi… Allah aşkına söylesin Çin’e rahatlıkla gidebilir, füze anlaşması yapabilirken, Türkiye’min doğusuna güneydoğusuna rahatlıkla gidebilir mi bu saatten sonra?
Antalya'da doluluklar Haziran 2015'te bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9.7 düştü… Antalya’nın  geçim kaynağı turizme bu pis gazı sıkan kim? AKP hükümeti değil mi? Gaz demişken; Antalya Muratpaşa Belediyesi​ tarafından yapılan bir parkta trafo üzerine Gezi'nin simgelerinden “kırmızılı kadın” resmedilmişti. ve tabii ona gaz sıkan polis de... Fakat; polis rahatsız olmuş, vatandaş çocuklarının ruh hali bozulur gerekçesiyle toplumsal hafızalara yer etmiş bir resimden rahatsız olmuş... AKEDAŞ trafo üzerindeki o resmi sildi. Keşke; polis gaz sıkarken de rahatsız olsaydı, resim silindi ama gerçeği silebilir misiniz? Bir kırmızılı kadın vardı, ona gaz sıkan polisler vardı, ölen çocuklar vardı... Bu gerçeği kim silebilir?  Ümit Uysal​ -çok güzel çalışmalara imza atıyor, kendisini buradan da tebrik ediyorum- parkın içine bu kez “kırmızılı kadın” fotoğrafının bulunduğu bir levha dikti. Bir tarafta gerçekler, bir tarafta gerçeği gizleyenler…
Akp’nin gerçek yüzünü görmeyenlere bir cümle ile gösterelim. Yalçın Akdoğan, Demirtaş’a ne dedi? “’Seni başkan seçtirmeyeceğiz’ diyerek sürece ihanet ettin, savaş ilan ettin.”
Süreç terörün bitmesi için değil miydi?
Demek ki değildi!  
Erdoğan ne demişti?
“400 vekili verin bu iş huzur içinde  çözülsün.”
Bu iş  ne?
Başkanlık.
400 vekili alamayınca huzur da bitti,  öyle mi? 11 günde 53 cenaze…Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, olan kime oldu? Vatana, millete,  askere, polise, sivile.
Gidinin tarantulası seniii…
Tarantulanın dişisi erkeğini yer, erkek kendini güvende hissetmek için ayakları ile tam tam çalarak, bir ritm tutar ve eşine “Heey yeme beni, benim ben, kocaaan!” diye kendini tanıtır… Çünkü dişi örümcekler, genellikle kim olduğuna bakmadan avını yer,  daha sonra eşini yediğini farkedince de iş işten geçmiş olur. Tarantula erkek böyle bir yol geliştirmiş, tam tamlarını çaldığında hayatta kalıyor. Aşk iletişim demek… Yalçın Akdoğan’ın bu cümlesi tarantulik bir cümle  olsa da,  bir sinyal bir uyarı önemli. Bazen hayati önemi var.
Hayvanlar genellikle bizden korkuyor, gönderdikleri iletişim sinyalleri hep korku üzerine.. Biz niye bu kadar korkunç bir türüz?  Türkiye’nin tarantulik aşıkları kim? İyi düşünelim.
 
Seray DEREN – Hür Kalem