Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş tarafından yapılan açıklamada sivil polislerin sicil numaralarının belli olmadığına dikkat çekildi. Yeni Okmeydanı kışkırtmalarının yaşanmaması  için bu uyarıların önemli olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Haziran Halk Hareketi’nin birinci yıldönümünde Haziran Direnişi Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Haziran Halk Hareketi’yle korku duvarlarını, esaret duvarlarını yıkan; bölge ülkelerin elini rahatlatan büyük Türk Milleti’ni saygıyla selamlıyoruz.


Haziran 2013’de AKP’ye ağır bir yumruk indirildi. Ve yeni Haziranlar geliyor, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine damga vuracak eylemler geliyor. AKP iktidarı işte dalga dalga yükselecek olan halk hareketini kışkırtmalarla ve zorbalıklarla bastırmak ve önünü kesmek istiyor.


TAKSİM’DE YURTTAŞ YOK, POLİS VAR


Sabahtan bu yana gerek muhabirlerimiz, gerekse ben Taksim ve İstiklal Caddesi’nde gözlemlerde bulunuyoruz. Gözlemlerimizi halkımızla paylaşmak durumundayız.


Taksim, İstiklal Caddesi ve çevresinde polisler adeta etten duvarlar örmüş durumdadır. İstiklal Caddesi ve Taksim civarında yurttaş yok, polis var.


Biliyorsunuz, bugün için 25 bin polis bu bölgede görevlendirildi. Binlerce sivil polis her yerde.


Bu polisler değişik tiplere bürünmüştür. Hepsi sivildir, hepsi polistir ancak kılık kıyafet konusunda bazı değişiklikler dikkat çekmektedir;

-Bazıları çantalı ve coplu.
-Bazılarında cop yok, sadece çanta var.
-Bazılarının sırtında çantalar yok, ellerinde farklı çantalar var,
-Bazılarının ellerinde de poşetler var.

Bunların hepsi polis olduğunu biliyoruz. Ancak tipleme vatandaş tiplemesi. Bizim resmi makamlardan aldığımız bilgiler şöyledir. Toplumsal olaylara müdahalede sivil polisler kullanılmaz.


POLİS GÜVEN ORTAMI DEĞİL, TEDİRGİNLİK YARATIYOR


Toplumsal olaylara müdahale edenler bellidir. Resmi polislerdir, Çevik Kuvvet’tir. Her birinin üzerinde yelek vardır ve o yeleklerde sicil numaraları yer alır. Ancak Taksim ve İstiklal Caddesi civarında durum böyle değildir.


Bu kadar sivil polisin olması şüpheli bir durumdur. Bu kadar polisin olduğu bir yerde normalde güven duygusunun ve bir güven ortamının olması beklenir. Taksim ve İstiklal Caddesi’nde güvenden çok güvensizlik ve tedirginlik havası hakimdir. Tedirginlik ve güvensizlik aşılanmaktadır.


CHP Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün yaptığı provakasyon uyarsına dikkat çekiyoruz. Bu uyarının altını kalınca çiziyoruz. Belli ki Sayın Kılıçdaroğlu bu uyarıyı bir takım bilgiler doğrultusunda yapmıştır.


UYARIYORUZ! SİVİL POLİSLERE SİCİL NUMARALI YELEK GİYDİRİLSİN


Ulusal Kanal olarak bu durumlara dikkat çekiyor uyarıyoruz.


AKP iktidarını, İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyeti’ni uyarıyoruz. Sivil polislere derhal sicil numaraları belli olan kask ve yelekler giydirin. Bugün İstanbul’da yaşanacak her türkü kışkırtmanın sorumlusu AKP iktidarıdır.


Sağduyusu yüksek olan milletimize güveniyoruz. Yurttaşlarımızı kışkırtmalara karşı dikkatli ve uyanık olmaya çağırıyoruz.


Son olarak, Haziran Hareketi’nin yıl dönümünde her yerde eylemler yapılmaktadır. İktidara düşen görev yurttaşlarımızın toplantı ve eylem yapma özgürlüğünü güvence altına almaktır.


Bugün Taksim’deki manzara, durum AKP iktidarının Türkiye’yi yönetemez hale geldiğinin açıkça göstergesidir.


Ulusal Kanal Basın Servisi
 

Yener Güneş

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni

Editör: TE Bilisim