İstanbul’da faaliyet gösteren Hemşinlioğlu Hukuk Bürosu yönetim Kurulu Başkanı Okan Hemşinlioğlu ile Yunanistan’da faaliyet gösteren Andreas Patsis  “Bosphorus Legal Counsel & Business Advisory” adı altında Türkiye ve Yunanistan arasındaki ticari faaliyetleri artırmak amacıyla kurdukları projeyi Sabancı Müzesi bahçesindeki The Seed Etkinlik Merkezi’nde iş dünyasına tanıttı. Geliştirilen projenin amacı çevre ülkeler de dahil yatırım ve iş fırsatlarının değerlendirilmesi, şirketlere hukuk danışmanlığı ile birlikte strateji, büyüme, yönetim danışmanlığı ve ayrıca iki ülke arasındaki ticari faaliyetleri arttırmak.

Toplantıda konuşan Yunanistan Eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, “Türkiye, Yunan ihracatının bir numaralı hedefidir. Dünya’nın 19 büyük ekonomisine sahip ülkeden ve Avrupa Birliği komisyonundan oluşan G-20 zirvesi üyesi Türkiye ile ticari faaliyetler arttırılmalıdır” dedi.

The Seed etkinlik merkezinde düzenlenen toplantıya, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Yunanistan Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, Yunanistan eski Dış İşleri Bakanı Dora Bakoyannis, İstanbul Başkonsolosu, Bankacılık ve Finans sektöründen yöneticiler ile Bosphorus oluşumunu kuran Okan Hemşinlioğlu,  Andreas Patsis, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Korkmaz Yıldırım, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, ve işadamlarının yanı sıra National Bank of Greece yöneticileri de katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını Bosphorus oluşumunun Türk işadamı Okan Hemşinlioğlu, “Türk-Yunan ticari ilişkilerini daha ileriye taşımak için bu oluşumu kurduk. Proje bazında sanayi, inşaat, turizm ve gıda alanlarında ki ticari faaliyetlerimiz devam ediyor” dedi.

Bosphorus oluşumunun Yunanlı işadamı Andreas Patsis, “ Şuan iki ülke arasındaki ilişki zor bir dönemden geçiyor. Sizler burada olması iyimserlik göstergesi. Bosphorus, iki ülkeyi birleştiren, tarihleri birleştiren, boğazları birleştiren bir çatıdır. Yıllık 8 milyon euroluk yıllık bir ticari faaliyetimiz var. Yunanistan’da güven anlamında ilk sıradayız” dedi.


Toplantıda konuşan Yunanistan Eski Dış İşleri Bakanı Dora Bakoyannis, projenin amacının Türk-Yunan işadamları arasında iş halkası oluşturmak olduğunu belirterek, “Bosphorus faaliyetlerini Türk ve Yunan işadamlarına sunuyor ve uygun yerde doğru yatırım yapma fırsatı doğuyor. Türk-Yunan ilişkilerinde en büyük ticari alan turizmdir.Uçak seferleri sayısı eskiye oranla arttı. Yakın zamanda deniz taşımacılığı başlayacaktır. Türk- Yunan arasındaki gerginlik 1950’li yıllarda başlamıştır. Son yıllarda ilişkilerimiz çok iyi” dedi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç ise , “Bu proje iki ülke için çok önem arz ediyor. İki ülke arasında ticari faaliyetler daha çok artacaktır. Salonun adından “The Seed” den yola çıkarak anlamı “tohum” demek. İnşallah bu proje, her iki ülke arasında geleceğe bir “tohum” olur” dedi.

 

Editör: TE Bilisim