ANKARA (AA) -  Anadolu Ajansı’nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu ve ilki geçtiğimiz yıl Eskişehir'de düzenlenen, Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurası'nın ikincisi ise 26-29 Mayıs tarihleri arasında Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da gerçekleştirilecek.

Dünya Gazeteciler Federasyonu ve Tataristan Cumhuriyeti'nin TATMEDIA kuruluşu ile ortaklaşa düzenlenecek şuranın bu yılki ana başlığı "Avrasya'da İletişim ve İşbirliği" olacak.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Başbakanlık Yurtdışı ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), TRT Avaz gibi devlet kurumlarının destek verdiği şurada, Anadolu Ajansı ise Global İletişim Ortağı olarak yer alacak.

20 ülkeden 100 gazetecinin katılması beklenen şurada, “Tataristan’ın Türk Dünyasında Jeopolitik Yapısı”, “Türk Dünyasında İletişim Gelişmeleri” ve "Türk Dünyası Gazeteciler Çalıştayı" başlıkları altında üç oturum yapılacak.

Türk Dünyası Basın Ödülleri'nin de sahiplerini bulacağı şura sonunda, "Türk Dünyası Gazeteciler Kazan Deklarasyonu" kamuoyu ile paylaşılacak.