Piyanist Tuluyhan Uğurlu, 29 Ekim ve 10 Kasım arasında yapılan Atatürk Haftası etkinliklerinde üç ayrı kentte vereceği üç konserde Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri isimli eserini seslendirecek.

Tümü ücretsiz olarak izlenebilecek konserlerden ilki 29 Ekim günü İstanbul’daTepe Nautilus AVM’de gerçekleşecek. Ankara’da düzenlenen konser 4 Kasım günü Atılım Üniversitesi’nde… Mersin Büyükşehir Belediyesi’ninMersin Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği konser ise 10 Kasım akşamı saat 19.00’da.

 

Eserin bir bölümü üzerine hazırlanan videoyu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

http://www.dailymotion.com/video/xf8252_tuluyhan-ugurlu-mustafa-kemal-atatu_music

 

Tuluyhan Uğurlu “Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri” isimli eserini yıllar içinde yazmış, eser  1998’de Cumhuriyet’in 75. Yıldönümü kutlamalarında ilk kez seslendirilmişti.  O yıldan bugüne 500’ün üzerinde konserde seslendirilen bu sevilen eserin konserlerinde görüntülerden de yararlanılıyor. Atatürk’ün hayatı ve Kurtuluş Savaşı’nın anlatıldığı eserde Atatürk “güneş” olarak simgelenirken, kadını ve erkeği ile Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştiren devasa ordu ise “Güneşin Askerleri” olarak anlatılıyor. Eserin bölümleri ise şöyle:

 

·         Biz Cumhuriyet’i Çok Sevdik

·         Sofya’da Dans

·         Süvariler

·         Dağların Ardındaki Sevinç

·         Güneş’in Askerleri

·         Cumhuriyet’in Kızları

·         Cumhuriyet Trenleri

·         Ölüm ve Ölümsüzlük

Tuluyhan Uğurlu, Mustafa Kemal Atatürk için bir eser yazmaya henüz yedi yaşındayken karar vermişti. Ankara’da bulunduğu bir gün Anıtkabir’e, Atatürk’ü ziyarete gitti. Çocuk dünyası içinde Ata’yı çok yalnız buldu ve hemen orada “Büyüdüğüm zaman senin için bir eser yazacağım” diyerek Atatürk'e bir söz verdi. Yıllar içinde eser yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Ancak kitlelerle buluşması 1998 yılında Cumhuriyet’in 75. Yıl kutlamalarına rastladı. O yıl ilk kez seyirci ile buluşan Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri, 16 yıl içinde 500’ün üzerinde konserde seslendirildi. Eserin albümü ise, defalarca basıldı ve yurt içi kadar yurt dışında büyük ilgi gördü.