Cafer VAYNİ: “Telif Ödemede  Öncü Devlet Olmalıdır”

İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri’nin kırk dokuzuncusu 19 Nisan 2014,Cumartesi günü gerçekleşecek.

İLESAM İstanbul Şubesi’nin her ay Gülhane Parkı girişindeki Alay Köşkü'nde, (Ahmet Hamdi Tanpınar Müze ve Kütüphanesi) gerçekleştirdiği faaliyetleri arasında bu ay da Dünyada ve Türkiye’de Telif Hakları” konuşulacak.

İLESAM İstanbul Şube Denetim Kurulu Başkanı  Recep ARSLAN’ın yöneteceği toplantıda, Yayıncılar Meslek Birliği Başkanı Tuğrul PAŞAOĞLU ile İLESAM İstanbul Şube Başkanı Sosyolog Cafer VAYNİ katılımcılarla son gelişmelerin ışığında Dünyada ve Türkiye’de Telif Haklarını konuşacaklar.


İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer VAYNİ, “5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na göre kurulan İLESAM’ın asli işi üyelerinin telif haklarını aramak olmasına rağmen, dünyada bu alandaki gelişmelere ve kazanımlara baktığımızda yaklaşık otuz seneden bu yana enerjimizin yüzde doksanını çözüm odaklı harcamadığımız görülmektedir. Bu nedenle Türkiye’deki meslek birliklerinin öncelikle telif ödemede devletin öncülük yapması ve devamında çözüm odaklı çalışmalarda birlikte hareket etmelerini tartışmaya açmak önemli olacaktır” dedi.


Dünyada ve Türkiye’de Telif Hakları” başlıklı 49. Çınaraltı Sohbeti’nin, 19 Nisan 2014, Cumartesi günü Saat 15.00’de başlayacağı ve programa katılımın serbest olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilisim