17 Mayıs 2026 Pazar

15. HANGİ İNSAN HAKLARI? FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Tarkan'dan Aşık Veysel türküsüne klip...

03 Ocak 2012 Salı 13:45
Tarkan'dan Aşık Veysel türküsüne klip...

Tarkan’ın, “Entelköy Efeköy’e Karşı” filmi için seslendirdiği, sosyal medyada ve yazılı basında büyük ilgi gören “Benim Sadık Yârim Kara Topraktır” türküsü için hazırlanan klip müzikseverlerle buluşuyor!

Yüksel Aksu’nun yazıp yönettiği, doğa sorunlarına duyarlı ikinci sinema filmi “Entelköy Efeköy’e Karşı” için Aşık Veysel’in “Benim Sadık Yârim Kara Topraktır” türküsünü seslendiren ve büyük beğeni kazanan Tarkan, geçtiğimiz günlerde yönetmenliğini Altan Dönmez’in üstlendiği bir de klip çekti. Doğa konularına duyarlı sanatçı; türküde olduğu gibi, toprağın, havanın, suyun önemini komik bir dille, mizahla, sosyal taşlamayla anlatmayı amaçlayan filme destek vererek doğanın korunmasıyla ile ilgili tutumunu bir kez daha ortaya koydu.

Aynı zamanda bir Âşık Veysel hayranı olan Tarkan, Anadolu’nun ruhuna yer etmiş türküye yepyeni bir ruh katarak yorumluyor. Vizyona girdiği günden beri gündemden düşmeyen, kahkaha fırtınası yaratırken çevre sorunları üzerine düşündüren filmin görüntülerinin de yer aldığı klip, sosyal medyada ve müzik kanallarında izleyicilerle buluşmaya başlıyor.

 

“BENİM SADIK YÂRİM KARA TOPRAKTIR”

Dost dost diye nice nicesine sarıldım

Benim sadık yârim kara topraktır

Beyhude dolandım (ey yar) boşa yoruldum

Benim sadık yârim kara topraktır kara topraktır

 

Nice güzellere (ey yar) bağlandım kaldım

Ne bir vefa gördüm ne faydalandım

Her türlü isteğim (ey yar) topraktan aldım

Benim sadık yârim kara topraktır kara topraktır

 

Her kim ki Olursa (ey yar) bu sırra mazhar

Dünyaya bırakır ölmez bir eser

Gün gelir Veysel'i (ey yar) bağrına basar

Benim sadık yârim kara topraktır kara topraktır

 

“ENTELKÖY EFEKÖY’E KARŞI” HAKKINDA:

GalataFilm yapımı olan film, şehir yaşamından bıkarak yeni bir yaşam kurmak için bir Ege köyüne yerleşen ekolojik aktivistlerin, köyde kurulacak termik santrali engelleme çabaları sırasında köylülerle aralarında geçen komik olayları anlatıyor. Filmin kadrosunda, Şahin Irmak (Muhtar Ali), Ayşe Bosse (Katrin), Emin Gürsoy (Aşırı Mustafa), Recep Yener (İmam Adem), Ayla Arslancan (Kocana), Ümit Olcay (Enes), Hamit Demir (Alper), Engin Akın (Gülnihal), Coco Erdinç (Kahveci), Sarı Sadettin (Aza) ve Ali Sinan Demirkale yer alıyor. Filmin sürpriz ismi ise Bulutsuzluk Özlemi grubunun solisti Nejat Yavaşoğulları.

Aksu’nun ilk filmi “Dondurmam Gaymak”ta olduğu gibi, köy halkı da filmde birçok farklı rolde sinemaseverlerin karşısına çıkarak oldukça başarılı performanslar sergiliyor. Çekimleri sırasında birçok sürpriz konuğu da ağırlayan filmde; Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Devlet Eski Bakanı Yüksel Yalova ve Bulutsuzluk Özlemi gibi isimler konuk oyuncu olarak rol aldı.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    e-gazete
    • Sinematur - 05 Ocak 2015 Manşeti
    KARİKATÜR
    ARŞİV