Yapımcı Ali Avcı'nın basına ve kamuoyuna yönelik açıklaması şöyle: 

4 yıllık bir çalışma sonucu çekimlerine başlamak üzere olduğumuz ve 2015 Ekim ayında da filmimizin ilham kaynağı dönemi yansıtması adına yayınladığımız 2 fragmanla kamuoyunda merak uyandırmayı başaran ve daha çekimleri başlamadan eleştirilmiş muhtemelen ilk film olma özelliği taşıyan projemiz tamamı yalandan muteşekkil mesnetsiz iftiralara dayalı bir karalama kampanyasına maruz kalmıştır.

Bu noktada asla ciddiye almadığımız ve neye hizmet ettiği kamuoyu tarafından açıkça bilinen bu sözüm ona yayın kuruluşlarını dikkate almadığımızı bildirmek isteriz.

Kamuoyunun  bilmesini istedigimiz asil husus  şudur ki;

Bu bir sanat projesidir ve hep öyle kalacaktır. Bu projenin hedef kitlesi herhangi bir zümre, siyasi topluluk, etnik yapı, inanç grubu ve hatta bir halk değildir. Hedef kitlemiz kalbine ve ruhuna dokunabildigimiz tüm insanliktir. Projemiz hayal edilirken evrensel düşünülmüştür.   Çekimlerini Kibris’ta başlatacak olmamiz ve daha çekimleri baslamadan The Times , The Quardian , BBC ve AlArabiya gibi yayin kuruluslarina haber olmamiz dogru yolda olduğumuzu  bize gostermistir ve bu ilkemiz böyle kalacaktır. Tam da bu ilkemiz gereği politize olmaktan ve polarize olmaktan imtina ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Hassas olduğumuz bir başka husus da bu projede ülkemizin tüm kurumlarına saygı noktasında azami özen göstermek ve bu kurumları herhangi bir karalama kampanyasına alet etmemektir. Bugün bazı medya yayın organlarında “Erdoğan Filminde Asker Düşmanlığı” manşetiyle verilen haber sonrasında kamuoyunda yanlış algı oluşmaması adına aşağıdaki konularda açıklama yapmak gereği hasıl olmuştur.


1) Arapça ezanın yasaklandığı dönemden alıntıların olduğu fragmanda asker düşmanlığı söz konusu değildir. Fragmanda çok acık bir şekilde  görüldüğü gibi asker halka zorla dayatılan bir kararı uygulamakla görevlendirilmiştir. İstemeyerek ve üzülerek uygulamaktadır çünkü asker bu kararı içine sindiremeyen ve kabul edemeyen  milletin evladı , babası , kocası, abisidir.Yani O halkın aynasıdır ve halkın ta kendisidir. Ayrıca söz konusu dönemde ülke yönetimini elinde bulunduran Kurumların yöneticilerinin aldığı kararların bu kararları uygulayanlara mal edilemeyeceği herkesin kabul edeceği bir husustur. Bu fragmanda kahramanımız bulunmamakta ve bu fragman tamamen dönemin ruhunu yansıtmak için yayınlanmıştır.


2) İkinci fragmanımızda kahramanımızın 7 yasında şahit olduğu bir hadise işlenmiştir ki o yasta bir çocuğun ülkesinin badirelerle dolu çalkantıları ile yaşadığı travmalar, etkileşimler ve her turlu sosyolojik hadise ile yoğrularak karakteri şekillenmiştir.

 

3) Bu proje bir siyasetçinin değil bir liderin hayatını konu almaktadır ve bu lider yetişme tarzı, durusu, karakteri ve ülkesine yaşattığı basarılar ile sadece kendi ülkesine değil bütün dünya halklarına örnek bir kahramandır.

 

4) Bu projede herhangi bir  kamu kurulusundan hiçbir destek alınmamış ve alınmayacaktır. Son olarak; söz konusu gazetede yapılan yalan habere kadar  açıklama  gereği düşünmediğimiz bir hususun paylaşma zorunluluğu hasıl olmuştur.  4 Mayıs 2015 tarihinde yani  fragmanlar henüz çekilmemişken , şu dönemde  ülkemizde tekrar tırmandırılmaya çalışılan terör hadiseleri başlamamışken aldığımız ve istenildiği takdirde kamuoyu ile seve seve paylaşacağımız yönetim kurulu kararı gereği projemizin gişe gelirlerinin %10 u şehit ailelerine bağışlanacaktır. Tekrar ifade etmemiz gerekirse bu proje bir sanatsal faaliyettir ve saygı sınırları çerçevesinde her turlu eleştiriye açıktır her fırsatta basın yayın ve ifade özgürlüğünden, sansürden bahseden herkesten bu hassasiyetlerinin az da olsa bir kısmını tarafımıza göstermeleri rica olunur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Ali Avcı

Yapımcı


Editör: TE Bilisim