“SİVAS” Filmi Basın Açıklaması şöyle:

 

Kamuoyunun Dikkatine;

 

14.10.2014 tarihinde Beyaz TV’de yayınlanan “Söylemezsem Olmaz” isimli programa canlı telefon bağlantısı ile katılan ve Erkan Çobanoğlu’nun avukatı olduğunu beyan eden bir kişi; “Sivas” filmi ve yönetmeni Kaan Müjdeci ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunmuştur. Bu açıklamalar gerçeği yansıtmamakta olup, aşağıda bunlara ilişkin birtakım açıklamaların yapılması zaruri olmuştur.

 

1)    Öncelikle, “Sivas” filminde yer alan ÇAKIR, bir dövüş köpeğidir ve sahibi Erkan Çobanoğlu tarafından dövüş köpeği olarak yetiştirildiği gibi, gerek filmin öncesinde, gerek sonrasında köpek dövüşlerine çıkarılmaktadır. Erkan Çobanoğlu dövüş köpekleri yetiştirmesi ile tanınan bir şahıstır. Filmin konusu içerisinde bir dövüş köpeği de yer aldığından; konu araştırılmış ve Erkan Çobanoğlu ile irtibata geçilerek filmde ÇAKIR’ın rol alması kararlaştırılmıştır. Bu bağlamda, filmin bir dövüş köpeği üzerine olduğunun bilinmediği iddiaları tamamen gerçekdışıdır. ÇAKIR’ın herhangi bir şekilde yaralanması veya başına bir şey gelmesi halinde teminat olarak da Erkan Çobanoğlu’na 10 bin TL depozito (teminat) ödenmiştir.  Filmin ilk yarısının çekimleri tamamlandıktan sonra ÇAKIR, Erkan Çobanoğlu’na iade edilmiştir. Ancak Erkan Çobanoğlu, filmin ikinci yarısının çekim dönemi geldiğinde, köpeği vermeyeceğini belirterek bir 5 bin TL daha istemiştir.

 

Çekimlerin tamamlanması için bu para da kendisine verilmiştir, ancak depozito olarak verilen bu paraları çekimlerin bitiminde iade etmemesi üzerine ÇAKIR kendisine teslim edilmemiştir. Erkan Çobanoğlu’nun, ÇAKIR’ı teslim aldığında dövüştüreceği de film ekibi tarafından bilindiğinden, toplamda verilmiş olan 15 bin TL sorun edilmemiş ve köpeğin iyiliği düşünülmüştür. Ancak daha sonra Erkan Çobanoğlu’nun tanıdıkları vasıtası ile köpek çiftleştirilmek üzere, film ekibine geri verilmek koşuluyla alınmış ve sonra ekibe, kaçtığı söylenerek geri verilmemiştir. ÇAKIR’ın bu olaylardan çok sonra, Erkan Çobanoğlu ve akrabaları tarafından dövüştürüldüğü tespit edilmiş olup, buna ilişkin delil ve kayıtlar sırası geldiğinde ilgili dava dosyasında sunulacaktır.

 


2)    Film çekimi esnasında ÇAKIR’a, Erkan Çobanoğlu tarafından gönderilen bir bakıcı refakat etmiştir. ÇAKIR bu bakıcı nezaretinde kalmış, filmde rol almış ve rol yapması sağlanmıştır. Bakıcısının bulunduğu bir yerde kendisine kötü davranılmasının mümkün olmadığı açıklama gerektirmeyecek kadar nettir. Tüm çekimler veteriner kontrolünde yapılmış ve ÇAKIR’ın sürekli olarak veteriner kontrolünde kalması sağlanmıştır. Çekimler süresince düzenli ve sürekli olarak veteriner raporları alınmıştır. Çekimler sırasında, ÇAKIR dahil hiçbir hayvan zarar görmemiştir.

 

Çekimler süresince, ÇAKIR film ekibinin bir parçası olmuş ve başta yönetmen Kaan Müjdeci ve rol arkadaşı Doğan İzci olmak üzere tüm set ekibi tarafından çok sevilmiş ve buna göre davranılmıştır. Film çekimlerinin sonunda ÇAKIR’ı yeniden dövüştürmek isteyen Erkan Çobanoğlu ile yönetmen Kaan Müjdeci arasında, bugüne kadar süren tartışmalardan da ÇAKIR’ın film ekibi tarafından ne kadar sevildiği ve korunmaya çalışıldığı açıkça anlaşılmaktadır.

 

3)    Görüleceği üzere programda yapılan tüm açıklamalar neredeyse gerçekdışıdır. Tüm çekimlere ilişkin veteriner raporları ve kayıtları mevcut olduğu gibi, yine kamera arkası görüntüleri de sabittir. Bunların tamamı, filmin 31 Ekim 2014 tarihinde vizyona girmesinin ardından kamuoyu ve basın ile de paylaşılacaktır.

 

ÇAKIR’a zarar verenlerin; onu kendilerinden biri olarak benimseyen film ekibi değil, filmin başarısından nemalanmaya çalışan ve köpek dövüşü gibi hiçbir vicdana sığmayacak bir uğraşı, iş ve meslek edinen kişiler olduğu ortadadır.

 

Saygılarımla,

Kaan Müjdeci Vekili

Av. Barış OKCUOĞLU

Editör: TE Bilisim