Şehrin Fırıncıları III

18 Mart, 14.00-17.00

SALT Galata, Teras

 

İstanbul’da geleneksel ekmek yapımına dair farkındalığı artırmayı amaçlayan Şehrin Fırıncıları’nın üçüncü etkinliği, Oya Akduvar (Derun), Deniz Dilbaz (Breadtaking) ve Olcay Güneş (700gr) eşliğinde gerçekleştirilecek.

Fırıncılar, Neolokal’in terasındaki odun fırınında ekşi maya ekmeklerini pişirirken katılımcılarla kişisel teknik ve tariflerini paylaşacak, İstanbul’da bağımsız ekmek üretiminin önemi üzerine konuşacak.

Kök Projekt’in SALT iş birliğiyle hazırladığı Şehrin Fırıncıları etkinlikleri herkesin katılımına açıktır.

 

 

Şehrin Gıdası

8 Nisan, 15.00

SALT Galata, Atölye II-III

 

Kök Projekt’in SALT iş birliğiyle başlattığı Şehrin Gıdası konuşma programı, İstanbul’un son 30 yılda aldığı iç ve dış göçlerin yemek ve mutfak kültürüne etkilerini irdeleyecek. Özellikle, Suriye’deki savaşı takiben İstanbul’da yerleşik hayata geçen göçmenlerin üretimlerine odaklanacak olan program, çeşitli mutfak kültürleri arasında diyalog inşasını amaçlıyor.

Savoring Syria projesinin yürütücüsü Dalia Mortada’nın katılımıyla gerçekleştirilecek ilk konuşmada, İstanbul’daki Suriyeli toplulukların beraberinde getirdiği yemek kültürü ile şehrin dönüşen mutfak manzaraları ele alınacak.

Suriyeli-Amerikalı gazeteci yazar Mortada, 2011’den bu yana İstanbul’da yaşıyor ve Culinary Backstreets ekibinde yer alıyor. Mortada’nın son projesi Savoring Syria, evrensel mutfak ve sofra deneyimleri üzerinden, Suriye ve Suriyeliler hakkında hikâyeler anlatıyor.

Şehrin Gıdası konuşmaları herkesin katılımına açıktır.

                             

GÖRSELLER

 

Şehrin Fırıncıları 1-2

Şehrin Fırıncıları’nın ikinci etkinliğinden, Aralık 2016, SALT Galata

Fotoğraf: Mustafa Hazneci

 

Şehrin Gıdası 1

Dalia Mortada’nın izniyle