Türkiye’de uzun yıllar gazetecilik, yazarlık ve oyunculuk yaptıktan sonra son 5 yıldır Türkçe yazmaya ara verip sadece Fransızca yazan Sedef Ecer’in yeni oyunuylaFransızların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Arap Baharı’nın ardından göç eden bir kadının yol hikayesini Marsilyalı ve Belçikalı yazarlarla anlattığı ‘Git Gidebildiğin Yere’ adlı tiyatro oyunu Fransa’da büyük yankı uyandıran Sedef Ecer’in, bir Doğu Masalı olarak nitelendirilen ‘Kıyıda’ adlı oyunu da Fransız seyirciyle buluşmak için gün sayıyor.

‘’Git Gidebildiğin Yere’’de oyuncu olarak da rol alan ve ‘’Benim Gerçek Evim Tiyatro Sahnesi’’ diyen Sedef Ecer, oyunlarının artık Türkiye’de Türkçe olarak seyirciyle buluşmasını istiyor.

 

Sedef Ecer Kimdir?

İstanbul doğumlu Sedef Ecer, çok küçük yaşta, Şehir Tiyatroları’nda ve Yeşilçam setlerinde başladığı tiyatro ve sinema çalışmalarına Galatasaray Lisesi’nde, Orléans Üniversitesi’nde ve Paris Yüksek Dramatik Sanatlar Konservatuvarı’nda devam etti. Aktris olarak birçok oyun ve filmde rol alan ve ödüller kazanan Ecer, Sabah, Star, Marie Claire, Elele, Maviology, Biz, Connaissance des Arts, Byzance gibi gazete ve dergilere köşe ve kültür yazıları, çeşitli kanallara radyo ve televizyon metinleri, senaryolar, roman ve öyküler yazdı.

2008 yılında Türkçe yazmaya ara verip, sadece Fransızca yazmaya başlayan Sedef Ecer, Fransızca oyunu “Sur le Seuil” ile Ulusal Tiyatro Merkezi’nden Teşvik ve Akdeniz Tiyatro Yazarları Buluşması’nda Birincilik ödüllerini kazandı ve bu Ecer’e yeni oyununu yazabilmesi için prestijli bir burs sağladı. Ecer, ikinci oyunu “A la périphérie” ile Guérande Dramatik Yazarlık Ödülü’nü aldı. Ecer’in, üçüncü oyunu “Les Descendants” (Silsilename) Ermenistan’da prömiyer yaptıktan sonra Paris’in prestijli sahnesi Aquarium’da ve Berlin’de oynandı. 2012 yılı içinde Ecer’in 6 farklı oyunu seyirciyle buluştu.

Sedef Ecer’in Fransız televizyon kanalı France 3 için yazdığı ve başrollerinden birisini oynadığıtelevizyon filmi Fransa’nın en büyük TV festivali La Rochelle’de en iyi komedi dalında yarıştı ve primetime’da 3 milyonun üzerinde seyirciyle yüzde 12 pazar payına ulaştı. Ecer’in Amerikalı yönetmen Randa Haines ve Fransız oyuncu Agnes Jaoui için yazdığı uzun metraj senaryosu da bu yıl çekilecek.

25 kadar filmde çocuk oyuncu olarak rol alan Sedef Ecer, ‘’Yengeç Sepeti’’, ‘’İki Başlı Dev’’ve ‘’Dünden Sonra Yarından Önce’’ filmlerinde de yer aldı.

Editör: TE Bilisim