AA Haber Akademisi koordinasyonunda, 9-20 Kasım tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek eğitimin teorik ve uygulamalı dersleri, AA'nın tecrübeli gazetecileri ve Polis Akademisi, Türk Silahlı Kuvvetleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı uzmanları tarafından verilecek.

Eğitim, TV ve gazete başta olmak üzere Türkiye'deki ulusal medya kuruluşlarının habercilerine ve Kızılay, AFAD, AKUT gibi gerek ulusal, gerekse uluslararası yardım kuruluşlarının çalışanlarına yönelik olacak.

İlk yardım, terör ve terörizm, toplumsal olaylar, sığınmacılar mülteci kampları, olağanüstü durumlarda medya yönetimi, terör ve şiddet olaylarında yayın ilkeleri, savaş muhabirliği, savaş fotomuhabirliği, savaş kameramanlığı, beden dili, suda hayatta kalma, savaş, haber, fotoğraf ve görsel haber örnekleri, risk analizi, yakın savunma, silah balistik, kişisel güvenlik, adam kaçırma rehin alma, patlayıcı maddeler, bubi tuzakları, harita okuma ve doğal afetler konularında dersler, alanında uzman emniyet mensubu, asker ve diğer kamu görevlileri tarafından verilecek.

Eğitime, 35 yaşını aşmamış, iletişim fakültesi, yüksek okulların radyo-televizyon bölümleri mezunu veya medya kuruluşlarında çalışanlar başvurabilecek.

Eğitimin sonunda katılımcılara uluslararası geçerliliği olan sertifika verilecek. 

 Eğitime katılmak isteyenler konuyla ilgili detaylara "http://www.aahaberakademisi.com" adresinden ulaşabilecek, başvurularını ise "http://haberakademisi.com.tr/SavasMuhabirligiBasvuru.aspx" adresindeki başvuru formunu doldurarak yapabilecek. 

Başvurular 28 Ekim'de sona erecek.

Editör: TE Bilisim