Kanlı Postal sinema tekellerine karşı


Vizyona girdiği ve ardından yönetmen ile yapımcısının gelirlerinin bir bölümünü Cizre halkına bağışlayacağını açıklamasından itibaren birçok tartışmalara neden olan Kanlı Postal filmi şimdi de sinema salonu kartelleri ile savaşıyor. Vizyona girdiği şehirlerde salonları dolduran Kanlı Postal filminin yönetmeni Muhammed A. B. Arslan, filminin vizyona giremediği şehirlerde sinema salonların hiçbir gerekçe göstermeden filmi vizyona koymadığını iddia etti.

Diyarbakır, Van, Kars, Mersin ve Gaziantep’te seyirci patlaması yaşadığını söyleyen Arslan, ülkenin dört bir yanından filme yoğun talep gösterilmesine rağmen sinema salonlarının filmin gösterimi noktasın da sorun çıkardıklarını açıkladı.

Konu hakkında kanıt görmek isteyenlerin Kanlı Postal’ın sosyal medya hesaplarını inceleyebileceğini söyleyen Arslan, “Filme inanılmaz bir ilgi  var. Seyircisinin filme bu kadar sahip çıktığı bir esere zor rastlanır. Bu açıdan müteşekkürüm. Ancak büyük şehirlerde film bazı çevreleri rahatsız ettiği için filmin gösterimi bariz bir biçimde engelleniyor. Her ülke tarihi ile yüzleşmek zorundadır. Bu konuda küçük de olsa bir adım atmış olmak bizi sevindiriyor. Yakında yurt dışında gösterime gireceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim