Eyüp Belediyesi ve Film Arası Dergisi’nin ortaklaşa düzenlediği Bir Yönetmen Bir Oyuncu programının ilk konuğu oyuncu Nazan Kesal oldu. Eyüp Göktürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa konuk olan Kesal, söyleşinin moderatörü ve Film Arası Yayın Yönetmeni Suat Köçer’in sorularını yanıtladı.

İLK DERSİMİ YAVUZ TURGUL’DAN ALDIM

Oyunculuk serüvenine dair bilgiler veren ünlü oyuncu, sinema mesleğinde ilk dersini Yavuz Turgul ve Şener Şen’den aldığını söyledi. Turgul’un Gölge Oyunu filmiyle sinemaya adım attığını hatırlatan Kesal, filmin yönetmeni Yavuz Turgul ve başrol oyuncusu Şener Şen’in kendisine sinema mesleğinde ilk dersi verdiklerini ifade etti.

OYUNCULUK KİBİRLE ÖZGÜVEN ARASINDA BİR ÇİZGİDE

Sinemaya bakışını salondaki dinleyicilerle paylaşan oyuncu, Metin Erksan’ın sinemayı yedinci sanat yapan yönetmenlerden olduğunu söyledi. Oyunculuğun alçak gönüllülükle kibir arasında bir çizgide olduğunu belirten Nazan Kesal, sanatın toplumu dönüştürebilecek bir fonksiyona sahip olduğunu hatırlattı. 

GÜLECEK BİR ŞEY OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

Programda seyircilerden gelen soruları da yanıtlayan ünlü oyuncu, çocukluk yıllarındaki neşeye nazaran son yıllarda hüzünlü karakterler oynamasına dikkat çeken bir dinleyiciye, ‘Çünkü bu kadar savaşın, şiddettin, ölümlerin olduğu bir dünyada gülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum’ dedi.

DUYDUKÇA DUYARLILIĞIMIZ AZALIYOR

Program, senaryosunu Ercan Kesal’ın kaleme aldığı, yönetmenliğini Nazan Kesal’ın üstlendiği Salıncak filminin gösterimi ile devam etti. Filmde eşinden şiddet gören bir kadının çıkmazını yansıtmaya çalıştığını belirten Kesal, kadın cinayetlerinin artmasına rağmen bu konudaki duyarlılığın azaldığına dikkat çekti. Salondaki kadın seyircilerin filme dair yorumlarından çok duygulanan oyuncu, söyleşinin ardından kendisine hediye edilen çiçeği, kadın seyircilerden birine hediye etti.

Editör: TE Bilisim