Gökçeada’nın pek bilinmeyen koyunu "İmroz"u uzmanlar eşliğinde tanıyacak ve izini süreceksiniz.

Sadece ülkemize ait bu değerli türün izini sürmek ve onu tanımak istiyorsanız İZ’de kalın! Gökçeada, Ege denizinin kuzeyinde yer alan eşsiz denizi, şarabı, organik tarımı ve Rum köyleriyle sıcacık, şirin bir ada..

Türkiye’nin en büyük, dünyanın ilk cittaslow (Sakin Şehir) adası olması burayı diğer adalardan ayrıcalıklı kılıyor.. Ada organik tarımı, özellikle evde yapılan şarapları, kekik balı, efi badem kurabiyesi ve ege yemekleriyle nam salmış ve bilinmekte. Fakat bu güzel mi güzel adanın bir de bilinmeyeni var; İmroz Koyunu.

İmroz Koyunu, sadece Gökçeada ve Çanakkale’de yetişen bir tür. Yüzyıldan fazla bir süredir yetiştirildiği söyleniyor. Bu koyunun en önemli özelliği yaşama gücü ve süt verimi bakımından diğer yerli türlere göre üstün olması. Ayrıca sert iklimli bölgelerde çobansız yarı yaban yaşam sürmeleri onları diğer türlerden bir hayli farklı kılmakta.

Bu programda Gökçeada’nın bilinmeyen bu koyun türünü uzmanlar eşliğinde tanıyacak ve izini süreceksiniz. Sadece ülkemize ait bu değerli türün izini sürmek ve onu tanımak istiyorsanız İZ’de kalın!

 

İZ TV 20 HAZİRAN ÇARŞAMBA 22.30 İLK GÖSTERİM HD

 

Editör: TE Bilisim