Geçtiğimiz hafta müzisyen Değer Deniz’in evinde ölü bulunması medyada geniş yer aldı. Son yıllarda giderek artan kadın cinayetleri bu üzücü olayla yeniden gündeme gelirken; Deniz’in cenaze törenini ve genç müzisyenin olası katiliyle ilgili komplo teorilerini okuyup izledik.

Yapılan incelemede Deniz’in çanta kayışıyla boğularak öldürüldüğü ortaya çıkınca akıllara ilk olarak “Yine mi erkek vahşeti?” sorusu geldi. Herkes yaşanan vahşete sosyal medya platformları üzerinden lanet yağdırırken, polisin katile ulaşması ile dikkatler bu kez farklı bir noktaya çekildi.

KATİL, DENİZ’İN EVİNE GİREN HIRSIZ ÇIKTI

Cinayet yine bir erkek tarafından işlenmişti; ancak bu kez katil, katledilen genç kadının eski sevgilisi veya eşi değil, evine giren hırsızdı. Yaşanan olay ülkemizin kanayan bir başka yarası; “Hırsızlık” konusuna dikkatleri çekti.

MEDYADA “HIRSIZLIK”

Ajans Press’in hazırlamış olduğu rapora göre; geçtiğimiz yıl sadece “Hırsızlık” konusuna yazılı basında aylık ortalama 3 bin 880 haberle yer verilirken, 2015 yılında bu sayının 5 bine yükselmiş olduğu gözlemlendi.

Yine geçtiğimiz yıl “Cinayetle Sonuçlanan Hırsızlık” haberleri aylık ortalama 115 adet iken, 2015 yılında bu sayı 173’ü bulmuş durumda.

Ajans Press’in derlediği veriler; hırsızlık vakalarındaki artışa işaret ederken,  medyanın da bu konuya gün geçtikçe daha fazla önem verdiğini söylemek mümkün.

Editör: TE Bilisim