Her Cuma Yeni Sinema” sloganıyla yola çıkan Yeni Sinema Hareketi son dönem Türkiye Sineması’nın bağımsız örneklerini İstanbullularla buluşturmaya devam ediyor.
Etkinlik kapsamında geçtiğimiz cuma günü, Aslı Özge’nin Köprüdekiler adlı filminin gösterimi gerçekleştirildi. Beşiktaş Belediyesi tarafından Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gösterime geçen haftalarda olduğu gibi ilgi yine yoğundu. Gösterim sonrası moderatörlüğünü Seyhan Kaya’nın yaptığı söyleşide, yönetmen Aslı Özge, görüntü yönetmeni Emre Erkmen, filmin oyuncularından Cemile İlker ve filmin yapımcısı Sevil Demirci izleyicilerin sorularını yanıtladı.
“Her Cuma Yeni Sinema” etkinliği bu hafta da Derviş Zaim’in “Gölgeler ve Suretler” filmiyle devam ediyor. Filmin ilk gösterimi 28 Aralık Cuma günü saat 19:00 Levent Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Filmin yönetmeni Derviş Zaim, filmiyle ilgili bilgi vermek ve izleyicilerin sorularını yanıtlamak üzere salonda hazır bulunacak. Film önümüzdeki hafta boyunca pazartesi, salı, çarşamba, perşembe 14:00 ve 16:30 seanslarında da izlenebilecek.
Türkiye’de bağımsız sinemayı daha çok kişiye ulaştırmak amacıyla kasım ayında başlatılan ve koordinasyonu Katadrom Kültür Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen “Her Cuma Yeni Sinema” etkinliği 2013 yılında da izleyiciyle buluşmaya devam edecek.
28 Aralık 2012 Cuma 19:00
Gölgeler ve Suretler
2010/116’
Yönetmen: Derviş Zaim
Adres:
Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu
Çalıkuşu Sok. No:1 Levent- Beşiktaş
Levent Kültür Merkezi: 0212 325 73 71
Katadrom Derneği: 0212 252 49 24
Dijital basında 2023’te en çok konu olan...
MİCHAELA ASTRO'DAN YILBAŞI RİTÜELLERİ
Güney Kore'den yeni bir akım!
Emeklilerin işe geri dönme olasılığının...
TRT World Forum 2023” İçin Geri Sayım Başladı
Müslüman Dünyada Çağdaş Düşünce Konferansı...
Seçim döneminin “sahte haber karnesi” yayımlandı
Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ayrıntılar...
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!