Radikal'den Elif İnce'nin haberine göre, 'kamu yararına aykırı' gerekçesiyle reddedilen Topçu Kışlası projesi, yeniden gündemde. 
Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nin 'Topçu Kışlası' projesine verilen onayın iptal edilmesi için açtığı dava, İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nin bakanlığa dava açarak yüksek kurul kararının iptalini ve yürütmesinin durdurulmasını istemesinin ardından İstanbul 6. İdare Mahkemesi, 'Telafisi mümkün olmayan zararlar doğacağı' gerekçesiyle 'yürütmeyi durdurma' kararı vermişti. Ancak aynı mahkeme, daha sonra davanın reddedilmesine karar vererek "Dava konusu işlemde hukuki isabetsizlik görülmemiştir" dedi.

Mahkeme, açılan davanın "Eserin ihyasını engelleme sonucunu doğuracak" bir dava olmadığını, mahkemenin ancak "projenin eserin aslına uygun olup olmadığını" inceleyebileceğini, davacının bu yönde bir "bilgi ve belge ortaya koyamadığını" belirtti.

Böylece herhangi bir mahkeme tarafından korunmayan Gezi Parkı'na, yeni imar planı düzenlenerek 31 Mart isyanının simgesi olarak görülen Topçu Kışlası yapılmasının da önü açılmış oldu. 

Editör: TE Bilisim