27 Haziran 2026 Cumartesi

15. HANGİ İNSAN HAKLARI? FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

EYAF ENGELSİZ YAŞAM FUARI

01 Aralık 2011 Perşembe 01:05
EYAF ENGELSİZ YAŞAM FUARI

Özürlü, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin kendileri için gerekli olan ürün, teknoloji ve hizmetlere daha kolay ulaşmalarını sağlamak hedefiyle 1-4 Aralık 2011 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde “Engelsiz Yaşam Fuarı (EYAF)” düzenleniyor.

Fuar özürlülerin ve özürlü yakınlarının yenilik ve gelişmelerle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamak, yerel yönetimlere özürlüler için yaptıkları mimari-kentsel düzenleme ve faaliyetlerle ilgili destek sağlamak, yeni girişimleri teşvik etmek ve sivil toplum kuruluşları arasında etkileşimi güçlendirerek sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesi ve yaygınlaşmasına destek sağlamayı hedefliyor.

Fuar kapsamında ulusal ve uluslararası ölçekte özürlü, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere özel olarak ürün, teknoloji ya da hizmet sunan kuruluşlar tek çatı altında toplanacak. Pek çok açıdan örnek nitelikteki Fuarın bu yılki özel konsepti de “Ulaşılabilirlik”.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Fuar’a özel bir ilgi gösteriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2012 yılında özürlülük alanındaki iki büyük hedefinden biri olan ulaşılabilirlik ile ortak bir konsepte sahip olan Fuara, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Sayın Kenan Bozgeyik de katılarak bir konuşma yapacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün destek verdiği Fuar kapsamında, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürlükleri teknik personeline; akademisyenler ve öğrencilere; belediyelerin, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının ilgili teknik personeline, en çok ihtiyaç duyulan desteğin sağlanması adına, “Herkes İçin Ulaşılabilirlik Teknik Eğitimi” verilecek.

Fuar kapsamında ayrıca, yine Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından kullanıcı memnuniyetinin sağlanması ve ulaşılabilir uygulamaların tanıtılması adına, fuara katılan görme özürlü vatandaşlara, hissedilebilir yüzeyin ne olduğu, nasıl kullanıldığı ve uygulama alanları konularını içeren “Hissedilebilir Yüzey Kullanıcı Eğitimi” verilecek. 

Ulaşılabilirlik alanındaki yetkinliğin ve teknolojik gelişmelerin takip edilmesi amacıyla düzenlenen Fuar’da ayrıca, yine Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü himayesinde gerçekleştirilecek TeknoKamp ile teknolojik yenilikler de özürlülere tanıtılacak. Bedeninin büyük kısmını kullanamayan özürlü gençler için aktif yaşamda ve bilgisayar ortamında çözüm fırsatları sunan TeknoKamp Projesi, her özürlü genç için kişiye özel formüller tasarlama ilkesinden yola çıkıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde, KMT Bilişim Teknolojileri, Bilkom, Anne Carlsen Center ABD, Assistiveware Hollanda işbirliği ile başlayan TeknoKamp Projesi, Türkiye’deki özürlü gençlerimize yeni fırsatlar sunacak. Özürlü gençler kişisel engellerinden dolayı kullanmakta zorlandıkları bilgisayar ve programları kişiye özel çözümlerle sorunlarını ortadan kaldırarak kullanmayı öğrenecekler. Proje Türkiye’de sadece engelinden dolayı zekâ ve yaratıcılığını gösteremeyen tüm özürlü gençlerin mesleki donanım ve yeteneklerine rağmen engellerinden dolayı üretememe sorununu ortadan kaldırıyor. Özürlülerin yeni teknolojiler ve gelişmelerle tanıştığı ve günlük yaşamda karşılaşılan güçlüklerin çözümüne yönelik teknolojinin kullanımı ile ilgili bilgilerin yer aldığı TeknoKamp eğitimi Cuma, Cumartesi, Pazar günleri saat 10.30 ile 12.30 arasında verilecek.

Fuarda, ayrıca Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda yaşayan özürlülerin üretmiş oldukları ürünlerin sergilendiği ve Genel Müdürlüğe ait bilgilendirici yayınların bulunduğu “Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Standı”ndan isteyen vatandaşlar özürlülere tanınan hak ve hizmetlere ilişkin bilgi alabilecek.

Konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının katkıda bulunduğu ve özürlüler adına ulaşılabilirlik konusunda çözüm üretilmesi için düzenlenen Fuar dört gün açık kalacak.

Yapılan tüm eğitim çalışmaları ve Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yer aldığı Fuar’ın her aşamasında basın mensupları için görüntü alma imkânı sağlanacaktır. Fuara ve yapılan etkinliklere tüm basın mensuplarımızı bekliyoruz.

Fuar mekânı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Genel Müdürlüğü düzenlenen eğitim programları hakkında detaylı bilgi için: http://www.engelsizyasamfuari.com/

FUAR MEKANI:

İSTANBUL FUAR MERKEZİ 11. Hol
Atatürk Havalimanı Karşısı, 34830 Yeşilköy / İstanbul

EĞİTİM PROGRAMI:

01-04 ARALIK 2011 EYAF ENGELSİZ YAŞAM FUARI EĞİTİM PROGRAMI

01 Aralık 2011 Saat 16.00-18.00 İstanbul Büyükşehir Belediyeleri ve İstanbul İlçe Belediyelerinin Teknik Personeli

01 Aralık 2011 Saat 15.00-16.30 Görme Özürlü Kullanıcıların Alan Eğitimi

02 Aralık 2011 Saat 10.30-12.30 Akademisyenler, öğrenciler, teknik personel

02 Aralık 2011 Saat 15.00-16.30 Görme Özürlü Kullanıcıların Alan Eğitimi

02 Aralık 2011 Saat 16.00-18.00 Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İl Müdürlükleri Teknik Personeli

03 Aralık 2011 Saat 10.30-12.30 Marmara Bölgesi İl ve İlçe Belediyeleri Teknik Personeli

03 Aralık 2011 Saat 15.00-16.30 Görme Özürlü Kullanıcıların Alan Eğitimi

03 Aralık 2011 Saat 16.00-18.00 Türkiye Geneli Belediyelerin Teknik Personeli

Fuar Tarih ve Saatleri arSaat

1 Aralık 2011 (Açılış Töreni)  13.00 – 14.00

1 Aralık – Perşembe               10.00 – 19.00

2 Aralık – Cuma                       10.00 – 19.00

3 Aralık – Cumartesi               10.00 – 19.00

4 Aralık - Pazar                        10.00 – 17.00

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    e-gazete
    • Sinematur - 05 Ocak 2015 Manşeti
    KARİKATÜR
    ARŞİV