GÜNDEMİN BELİRLEYİCİSİ “IŞİD”

 

Son günlerde Kerkük’teki saldırılarının şiddetini arttıran IŞİD, hafta içerisinde yayınladığı infaz görüntülerinin de eklenmesi ile gündemin belirleyicisi oldu. 17 peşmergeyi kafese koyarak yakmaya götürdüğünü ifade eden videosu ile sabırları zorlayan terör örgütü; katliamlara ara vermemekte ısrarlı!

 

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etmesi medyada geniş yankı bulan konular arasında yer aldı.

 

Türkiye’ye özgü yeni başkanlık modeli ile günlerdir tartışmaları süren Başkanlık Sistemi gündemdeki yerini koruyarak; 891 yansıması ile üçüncü sırada raporlandı.

 

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türk müziğinin dev sanatçısı Müzeyyen Senar; hayranlarını üzüntüye boğarken; vefatının ardından bolca anıldı.

 

Mersin’de binmiş olduğu minibüsün şoförü tarafından tecavüz edilmeye çalışılırken vahşice katledilen Özgecan Aslan Türkiye’yi yasa boğdu. 13 Şubat’ta katilin yakalanması ile aydınlanan Özgecan cinayeti halkın büyük tepkisini çekerken; her geçen gün daha fazla anılıyor!

 

SİYASETİN EN ÇOK KONUŞULANI “RECEP TAYYİP ERDOĞAN”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 bin 928 yansıma bularak siyaset medyasının lideri oldu.  Başbakan Ahmet Davutoğlu 3 bin civarı haberi ile ikinci sırada raporlanırken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sıralamayı izledi. Başbakan yardımcılarından Bülent Arınç ve Ali Babacan ise hafta içerisinde bolca konuşulanlar arasında listelendi.

SHOW DÜNYASININ EN ÇOK KONUŞULANI “SEZEN AKSU”       

 

Türk müziğinin Minik Serçesi Sezen Aksu bolca konser haberiyle ünlüler camiasında en çok anılan kişi oldu. Türk Sanat Müziği'nin duayen ismi Müzeyyen Senar'ın vasiyeti üzerine mezarı başında gerçekleşen dinletiye eşlik eden Bülent Ersoy, 150 yansıması ile listenin ikincisi olarak belirlendi. Bülent Ersoy’u; 141 haberle Demet Akalın izledi. Vizyona yeni giren  Sevimli Tehlikeli filminde yönetmen koltuğuna oturan  Özcan Deniz ve filmin baş rol oyuncusuŞükrü Özyıldız da Show dünyasının bolca konuşulanları arasında yer aldı.

 

SPORUN EN ÇOK KONUŞULANI “İBRAHİM HACIOSMANOĞLU”

 

Spor medyasında yer alan haberleri ile liderliği üstlenen isim Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. Trabzonspor’un Teknik DirektörüErsun Yanal sıralamayı izlerken; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 312 haberi ile üçüncü sırada belirlendi. Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman peş peşe raporlanan haber adetleri ile haftanın medyatikleri arasında yer aldı.

 

SPORCU MEDYASININ EN ÇOK KONUŞULANI  “DEMBA BA”

 

Beşiktaş’ın favori isimlerinden Demba Ba 455 haber yansıması ile ilk sırada yer aldı. Galatasaray’da forma giymekte olan Wesley Sneijder’ın ikinci olarak belirlendiği listede; Fenerbahçe’nin yıldız ismi Emmanuel Emenike sıralamayı izledi. Sakatlıktan yeni kurtulan Galatasaray oyuncusu Burak Yılmaz ve Fenerbahçe’nin kalecisi Volkan Demirel spor gündemini tamamlayan sporcular olarak raporlandı.

 

GÜNDEM BAŞLIĞI

HABER ADET

IŞİD’İN TOPLU KATLİAMLARI

1.243

HAKAN FİDAN’IN İSTİFASI

926

YENİ BAŞKANLIK MODELİ TARTIŞMALARI

891

MÜZEYYEN SENAR’I KAYBETTİK

554

ÖZGECAN CİNAYETİ YASA BOĞDU

339

SİYASİLER

HABER ADET

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

                   3.928

AHMET DAVUTOĞLU

                   3.290

KEMAL KILIÇDAROĞLU

1.264

BÜLENT ARINÇ

775

ALİ BABACAN

552

ÜNLÜLER

HABER ADET

SEZEN AKSU

198

BÜLENT ERSOY

150

DEMET AKALIN

141

ÖZCAN DENİZ

113

ŞÜKRÜ ÖZYILDIZ

109

SPOR ADAMLARI

HABER ADET

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU

466

ERSUN YANAL

366

AZİZ YILDIRIM

312

ŞENOL GÜNEŞ

258

FİKRET ORMAN

257

SPORCULAR

HABER ADET

DEMBA BA

455

WESLEY SNEIJDER

451

EMMANUEL EMENIKE

393

BURAK YILMAZ

341

VOLKAN DEMİREL

327