Ensar Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Değerler Eğitimi Merkezi’nin ortaokul ve liselere yönelik ortaklaşa yürüttüğü ve TURKCELL’in desteklediği Türkiye Değer Ödülleri 11 Mayıs Pazartesi akşamı Lütfi Kırdar’da Saat 19.00’da sahiplerini bulacak. Türkiye genelinden 36 öğrenci ve 6 öğretmenin ödül alacağı törene Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş katılarak ödülleri dağıtacak. Ödül Törenine TURKCELL Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve ENSAR Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu da katılarak öğrencilere ödül verecekler. 2011 yılından beri düzenlenen Türkiye Değer Ödülleri’nin 2015 yılı teması ‘yardımseverlik’ olarak seçildi.

 

SABUN SATARAK GANA’YA SU KUYUSU YAPTIRDI

Türkiye çapında ortaokul ve liselere yönelik düzenlenen ödül programında, İlçe Milli Eğitim, İl Milli Eğitim ve Türkiye Finali seçici kurulları, 36 öğrenci ve 6 öğretmeni Türkiye Değer Ödüllerine layık gördü. Henüz bebekken kanser teşhisi konulan ve 3 yıl süren kanser tedavisi sürecinde kendisine alınan bisikleti başka hasta çocuklar binsin diye hastanede bırakan Mustafa Kemal Aslaner; Evde yapılan sabunları kermeslerde satarak Gana’ya su kuyusu açılmasına öncü olan Esma Yeşilay; Arkadaşları ile kitap ayracı yapıp satarak geliri ile “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesini tüm okula yayan 7. sınıf öğrencisi Şevval Korkmaz’ın ‘değerli’ hikâyeleri dikkat çekiyor.


ÖĞRETMENLERİ ADAY GÖSTERİYOR

İki kategoride ödül verilen projede ‘değer’ kategorisinde öğrenci doğrudan ödül için başvuramıyor örnek davranışı tespit edilen öğrenci öğretmeni veya okul yönetimi tarafından ödüle aday gösteriliyor. Eser kategorisinde ise seçilen değeri işleyen hikâye, şiir, kısa film, resim ve afiş dallarında eserler değerlendirilerek ödüller belirleniyor.

 

11 MAYIS SAAT 19.00’DA ÖDÜLLER SAHİPLERİYLE BULUŞACAK

Türkiye Değer Ödülleri Töreni 11 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 19.00’da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Her iki kategoride toplamda 36 öğrenci ve 6 öğretmen ödül alacak. Türkiye Değer Ödülleri TURKCELL tarafından destekleniyor.

Editör: TE Bilisim