Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te düzenlenen mitingte Berkin Elvan'ın cenazesine ilişkin yorumlarda da bulundu.

Berkin Elvan'ın annesinin 'Evladımın katili başbakan' sözlerine değinen Başbakan Erdoğan, annenin tavrını çok enteresan bulduğunu belirtip 'Ben evlada sevgiyi, muhabbeti bilirim ama sizin evladınızın mezarına karanfil ve demir bilyeler atışınızı pek anlamadım. O demir bilyeleri niçin atıyordu mezarına? Neyin mesajını veriyorsun" dedi.

Berkin Elvan'ın ekmek almaya gittiği konusunda yalan söylendiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan Elvan'ın ölümüyle ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

''Geçenlerde İstanbul'da bir cenaze yaşandı. Maalesef terör örgütlerinin içine aldığı, terör örgütlerinin içinde ne yazık ki yüzü poşulu, eline sapan verilmiş, cebinde demir bilyelerle olan bir çocuk orada maalesef bir biber gazına muhatap oluyor.

Polis, orada yüzü poşulu, elinde sapanla, demir bilyeleri savuran o kişinin kaç yaşında olduğunu nereden ayıracak? Ama bu Kılıçdaroğlu her zamanki gibi yalanını söylüyor, 'ekmek almaya giden çocuk' diyor. Dürüst ol, dürüst. Ne ekmek alması ne alakası var?"

Burak Can'ın ölümüyle ilgili olarak da dolaylı yoldan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu suçlayan Başbakan Erdoğan, ''Burak Can'ın elinde sapan yoktu. Burak Can'ın elinde silah yoktu. Sadece evinin önünde olan bu yavruyu orada şehit ediyorlar ve sokaktan toplanan kovan sayısı 42. Bunlar bu teröristlerle el ele iş tutuyorlar ve o yavrumuzu öldürenler işte Kılıçdaroğlu'nun gayrı resmi illegal cellatlarıdır. Bunu böyle biliniz'' dedi.
Editör: TE Bilisim