ANKARA TİCARET ODASI,  TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ İLE PROTOKOL YAPARAK, MECLİS VE KOMİTE ÜYELERİ İLE PERSONELE YÖNELİK İŞLETME YÜKSEK LİSANSI PROGRAMI BAŞLATTI.  

 

ATO BAŞKANI BEZCİ: “İLİM ALMAK İSTEYEN ÜYE VE PERSONELİMİ ÇİN’E GÖNDERMEDİK, EĞİTİMİ ONLARIN AYAĞINA GETİRDİK”

 

2 KASIM 2013- Ankara Ticaret Odası (ATO) Üniversite eğitimini Oda’ya taşıdı. ATO, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile protokol yaparak, Oda bünyesinde İşletme Yüksek Lisansı (MBA) programı dersleri başlattı.

Ankara Ticaret Odası’ndan
yapılan açıklamaya göre, ATO’da Yüksek Lisans Derslerinin başlamasına ilişkin karar Oda Meclisi’nin son toplantısında alındı. Oy birliği ile alınan kararda, oda bünyesinde yüksek lisans programı başlatılmasındaki amaç "Yönetim Kurulu, Meclis ve meslek komitesi üyeleri ve personelin eğitim düzeylerini yükseltmek, ve insan kaynakları kapasitesini artırmak” olarak yer aldı.

ATO Meclisinin bu kararı doğrultusunda Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile bir protokol imzalanarak ATO salonlarında tezli-tezsiz İşletme Yüksek Lisansı dersleri başladı. Mesai saatleri dışında gerçekleşen yüksek lisans derslerine aralarında komite, meclis üyeleriyle personelin bulunduğu 36 kişi katılıyor.

MBA Yüksek Lisans Programının ilk dönem dersleri arasında Proje Yönetimi ve Değerleme, Lojistik ve Tedarik Yönetimi, Kalite Yönetimi, Stratejik Yönetim ile Pazarlama Analiz ve Stratejileri dersleri yer alıyor.

“İLMİ İSTEYENİN AYAĞINA GETİRDİK”

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara Ticaret Odası
salonlarında adeta bir üniversite dersliği gibi dersler verilmesinden, personelin ve ATO üyelerinin eğitim düzeylerini yükseltmek için bu derslere katılmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Eğitimin insan yaşamının her aşamasında önemli olduğuna dikkat çeken Bezci, eğitimin, alan kişiden başlayarak tüm toplumu etkilediğini ve toplumsal refah artışı sağlamanın en etkili yollarından biri olduğunu kaydetti. Bezci, Eğitim seviyesindeki artışın, gelişme ve katma değer için gerekli olan AR-GE yatırımlarının da artmasına katkı sağlayacağını belirtti. 

Hazreti Muhammed’in “İlim Çin’de de olsa gidip alınız” Hadisini hatırlatan Bezci, şunları söyledi:


“Biz ilim almak isteyen üye ve personelimizi Çin’e göndermedik, eğitimi onların ayağına getirdik. Yüksek Lisans eğitimi alacak arkadaşlarımız hiçbir zaman kaybı yaşamadan, derslere yetişme stresi yaşamadan odamız bünyesine gelen öğretim görevlilerinden derslerini alıyorlar. Bu konuda Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban’ın şahsında tüm üniversite yönetimine de odamız adına teşekkür ederiz”

 

Editör: TE Bilisim