Gazi'nin vefatının 75. sene-i devriyesinde O’nun gösterdiği hedef doğrultusunda Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda çok önemli adımlar atmış olduğuna dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray’a da, ilerlemede varılan noktayı örneklemek için konuşmasında yer verdi.

Gazi ve şehitlerimizin hatırasına gölge düşürmeden kararlılıkla yollarında yürüyeceklerine işaret eden Başbakan, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünde, Gazi'nin vefatının sene-i devriyesinde O'nun ideal ve arzuları doğrultusunda muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefini tam anlamıyla gerçekleştireceklerini kaydetti.

‘Herkese göre farklı bir Atatürk yoktur’ diyen Erdoğan, Atatürk'ün toplumu ayrıştırmak için kullanıldığını söyledi.

10 Kasım özel sempozyumundaki konuşmasında Gazi Mustafa Kemal'in adını kullanarak toplumu ayrıştırmaya çalışmak istendiğini dile getiren Başbakan, bunun O’nun hatırasına saygısızlık olduğunu belirtip ‘Herkesin kendi ideolojisine yönelik kullanacağı bir Atatürk yoktur. Kurtuluş Savaşı'nın başkumandanı Gazi Mustafa Kemal bir ayrışmanın aracı olabilecek en son isimdir’ dedi.
Editör: TE Bilisim