Türkiye'de yaklaşık 15 milyon kişinin kullandığı ve 20 Mart'ta erişim yasağı getirilen Twitter hakkındaki başvuruları görüşen Anayasa Mahkemesi, erişimin engellenmesinin "Başvurucuların Anayasa'nın 26. maddesinde güvence altına alınan ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine" oy birliğiyle hükmetti.

Gereğinin derhal yapılması için kararı, Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Ulaştırma Bakanlığı'na gönderen AYM, kararında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın mahkeme kararına rağmen Twitter’a erişim engelini kaldırmamasının Anayasa’ya aykırı olduğunu belirttİ.

Bu engelin kaldırılması için TİB’in savunmasının beklenmesine gerek olmadığını kanun maddeleriyle hatırlatan AYM, “Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez. Uygulanmakla etkisi tükenecek olan idari işlemlerin yürütülmesi, savunma alındıktan sonra yeniden karar verilmek üzere, idarenin savunması alınmaksızın da durdurulabilir.” beyanında bulundu.
Editör: TE Bilisim