CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te yumruklu saldırıya maruz kalmasının ardından Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği'nden de bir kınama duyurusu yapıldı.

Dernek Başkanı'nın imzasıyla yapılan basın bildirimi şöyle:


Saldırganın ifadesinde yer alan "Kılıçdaroğlu'nun politikalarını beğenmiyorum. Vatan haini olarak görüyorum. Kendisine gıcık oluyorum.. “ şeklindeki açıklamanın sadece Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı olmasından kaynaklı değil, aynı zamanda Alevi kimliğinden kaynaklı olduğuna da inanıyoruz.


Her ne kadar Kemal Kılıçdaroğlu kendisini Alevi kimliği ile lanse etmese de bu inanç kimliğinden kendisini siyaseten uzak tutmaya çalışsa da Başbakan Tayyip Erdoğan ve Bakanlarının Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi kimliği üzerinden bir kin ve nefret duyguları oluşturduğunu ve Alevi kimliği üzerinden yuhalattığını biliyoruz.


Tayyip Erdoğan’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak sürekli “cibilliyetsiz” söyleminde bulunması Kemal Kılıçdaroğlu nezdinde Alevilere açık ve ağır bir hakarettir.


Yapılan bu saldırının bilinçaltında yaratılan bu kin ve nefretin de olduğunu dikkatlerden kaçırmamak gerekir.


Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğluna geçmiş olsun dileklerimizi iletirken atalarımızın şu sözünü de hatırlatmayı görev biliyoruz. “Ayıdan post Kurttan dost olmaz”  

Onların ellerinde Maraş’ta Sivas’ta, Çorum’da Gazi’de katledilen canlarımızın ve Hrant Dink’imizin kanı var.


Saygılarımızla, 08.04.2014

 

Ali Kenanoğlu

Başkan

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği

Editör: TE Bilisim