Türkiye'nin bayrak taşıyan iki kurumu Anadolu Ajansı(AA) ve Türk Hava Yolları (THY) arasında imzalanan haber yayını anlaşmasıyla AA'nın haberleri THY'nin yenilenen uçak içi ekranlarında yolcuların hizmetine sunuluyor.

AA muhabiri THY'nin İstanbul-San Francisco seferinde AA ile THY'nin haber yayını anlaşması kapsamında uçak içi ekranlardan gündemi takip eden yolcuların görüşlerini aldı.

Yolculardan Bahadır Açıkel, AA'nın yaptığı yatırımlarla dünyada önemli ajanslar arasında yer aldığını belirterek, yabancı ajansların özellikle Orta Doğu, Körfez ülkeleri ve Türkiye'ye yönelik dezenformasyon çalışmalarının, haber içeriklerindeki soru işaretleri uyandıran görüşlerinden sonra AA'nın bu hizmetinin daha da önem kazandığını kaydetti.

Teknolojinin tüm imkanlarından faydalanan AA'nın uçak içi sistemlerinde THY ile anlaşma yapıp habere doğru, tarafsız ve hızlı erişim imkanı sağlamasının sık sık seyahat edenler açısından önem taşıdığını vurgulayan Açıkel, habere hızlı ve anında erişimde doğru bilgi edinmenin de önemine işaret etti.

"Uzun uçuşlarda gündemden kopmuyoruz"

Yolculardan Çağlar Aydın ise daha önce haberleri yabancı bir haber ajansından takip etmek zorunda kaldıklarını anlatarak, "Kendi ülkemizin haber ajansı olan AA'dan gündemi takip etmek bizim için daha önemli. Dünya ve ekonomi gündeminden uzun uçuşlarda kopmamış oluyoruz" diye konuştu.

Mustafa Küçük ise çok sık seyahat ettiğini belirterek, uzun uçuşlarda gündemden uzak kaldıklarını, bu hizmet sayesinde gündemi takip etme şansı bulabildiklerini, devletin iki kurumunun böyle bir iş birliği yaptığını görmenin kendileri için de gurur kaynağı olduğunu söyledi.

AA ve THY iş birliği hakkında

AA ve THY arasında yürütülen proje kapsamında AA haber ve fotoğrafları yayımlandıktan hemen sonra uydu üzerinden THY'nin yenilenen uçak içi ekranlara online olarak ulaştırılıyor.

Bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanan yolcular, özellikle uzun uçuşlarda THY'nin internet sistemine sahip uçaklarında genel haberler, politika, ekonomi, spor, sağlık, kültür-sanat ve bilim-teknoloji olmak üzere 7 kategoride haber sunuluyor.

İnternet sistemine sahip 15 THY uçağında verilmesiyle başlanan hizmetin, 2015 yılı sonunda ise 29 THY uçağında olması amaçlanıyor.