LONDRA (AA) – Anadolu Ajansı  yetkilileri, AA'nın 100. yıl vizyonu çerçevesinde küresel ağın güçlendirilmesi hedefi doğrultusunda İngiliz basınının önde gelen kuruluşlarını ziyaret etti.

AA yetkilileri, İngiltere'nin başkenti Londra'da Times, Independent ve Channel 4 gibi basın kuruluşlarının ilgili yöneticileriyle bir araya gelerek AA'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

AA Avrupa Pazarlama Yöneticisi Recep Özçelik, basın kuruluşlarına yaptığı ziyaretlerde, AA'nın haber ağının yanı sıra fotoğraf ve görüntü servisleriyle ilgili bilgileri aktardı.

Olumlu geçen görüşmelerde, AA'nın yayınlarını takip ettiklerini dile getiren ilgili kuruluşların yetkilileri, AA ile işbirliğini ileriye taşıma kararı aldılar.

Temaslar çerçevesinde ayrıca AA'nın mevcut aboneleri olan Middle East Monitor haber sitesi ve Al Araby televizyon kanalı ziyaret edildi. 

AA Pazarlama ve Satış Direktörü Yılmaz Yaman, “Genel Müdürümüz Sayın Kemal Öztürk’ün çizdiği vizyonla 100. yılında dünyanın en büyük ilk 5 ajansından biri olma hedefiyle çıktığımız yolda, dünyanın birçok ülkesinde yoğun tanıtım ve abonelik ziyaretlerinde bulunduk. İngiltere’de de bugüne kadar birçok medya kuruluşu AA abonesi oldu. Yapılan son ziyaretlerle bu ağımız genişleme yoluna girmiştir” diye konuştu. 

AA Avrupa Pazarlama Yönetici Recep Özçelik de görüşmelerin çok olumlu geçtiğini belirterek "Yüz yüze olan görüşmeler ilişkilerimizin daha sağlamlaşmasına yardımcı oldu. İşbirliği fırsatları doğurdu" dedi.

Anadolu Ajansı’nın küresel yapılanması çerçevesinde Avrupa'daki diplomasi, finans ve spor haberlerinin önemli merkezlerinden biri olan Londra ofisi, 21 Şubat'ta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün katılımıyla açılmıştı. Açılış çerçevesinde AA Genel Müdürü Öztürk, İngiliz yayın kurumu BBC'yi de ziyaret etmişti.

Editör: TE Bilisim