ANKARA- Dünyanın en etkili ilk 5 ajansından biri olma yolunda hızla ilerleyen Anadolu Ajansı (AA), Enerji Haberleri Editörlüğünü kurdu.  AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, "Enerji alanında uzman muhabir kadrosu ve dünyanın dört bir köşesindeki bürolarıyla AA,enerji haberleri alanında dünyanın en etkin ajanslarından biri haline gelecek" dedi.

Enerji haberciliğinde etkin olmayı hedefleyen AA, güçlü bir merkez kadroya ve uluslararası haberci ağına sahip olacak Enerji Haberleri Editörlüğü ile ilk önemli adımını attı. AA, ayrıca Enerji Haberleri Editörlüğünün kuruluşunu takiben tüm dünyaya analiz, rapor ve haber yayını yapacak İngilizce EnerjiHaberleri Terminali’ni hayata geçiriyor.

Merkezinde enerji muhabirliği alanında eğitilmiş güçlü bir kadroyla, enerji sektörünü en fazla muhabirle izleme vizyonuna sahip olan AA, yurt dışındaki bürolarıyla bütün enerji gelişmelerini yakından takip ederek abonelerine aktarmayı hedefliyor.

Bu çalışmalar kapsamında AA Haber Akademisinde İngilizce enerji haberi yazacak özel bir ekip üç aydır eğitim alıyor. AA’nın yeni Enerji Haberleri Editörlüğü bünyesinde çalışacak muhabir adayları, AA Haber Akademisine bin 500 kişi arasından seçildi. 25 kişilik aday muhabirlere temel gazetecilik derslerinin yanında BOTAŞ, TPAO, EPDK ile düşünce kuruluşlarının uzmanları ve üniversitelerden akademisyenler tarafından enerji sektörüne dair temel dersler de verildi. Eğitimin tamamlanmasıyla muhabirler, enerjialanında önemli başkentlerde çalışmaya başlayacak. Böylece hem gazetecilik hem de enerji eğitimiyle donanmış muhabirler aracılığıyla AA, dünyadaki enerji gelişmelerini derinlikli olarak takip edecek.

“AA, enerji haberlerinde dünyanın en etkin ajanslarından biri olacak”

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, Enerji Haberleri Editörlüğünün kurulması ve EnerjiHaberleri Terminali projesiyle ilgili yaptığı açıklamada, enerji sektöründe doğru ve güvenilir haberin önemine dikkati çekti. Öztürk, “ Enerji sektörü, sadece ülkelerin iç politikalarına değil, birbirleriyle ilişkilerine de doğrudan etkisi bulunan stratejik bir sektör.AA olarak, doğru, güvenilir ve referans haberlerle bu sektörde çok önemli bir noktada olacağız” dedi.

Türkiye’nin uluslararası enerji stratejilerinin merkezinde bulunan bir ülke olduğunu belirten Öztürk, 7 dilde yayın yapan AA’nın, Enerji Haberleri Terminali’ni İngilizce olarak yayına sunacağını anlattı.

Öztürk, “Böylece uluslararası alanda etkin, doğrudan karar alıcılara ulaşan, temelsiz ve spekülatif haberciliği ortadan kaldıracak yeni bir dönem başlatıyoruz. Enerji alanında uzman muhabir kadrosu ve dünyanın dört bir köşesindeki bürolarıyla AA, enerji haberlerinde dünyanın en etkin ajanslarından biri haline gelecek” diye konuştu.


Kaynak: Anadolu Ajansı

Editör: TE Bilisim