Anadolu Ajansı (AA), 30 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi'nde sandık başından seçim sonuçlarını anında aktarmak için çalışmalarını tamamladı.

Sandık sonuçlarını kamuoyuna duyurmak için YerelSeçim2014 Projesi'ni başlatan AA, buna yönelik yazılım, teknik ve personel hazırlıklarını tamamladı, Türkiye'nin önde gelen medya kuruluşlarına seçim sonuçlarını en hızlı şekilde aktarmak için yurt çapında muhabir ağını kuran AA, veri aktarımı için de özel yazılım hazırladı. Sandık başlarından alınan sonuçlar, grafikler eşliğinde abonelere ulaştırılacak.

AA'nın seçim haberlerine abone olan çok sayıda medya kuruluşu, seçim sonuçlarına, il ve ilçe bazında, 2009'daki Mahalli İdareler Seçim sonuçlarıyla karşılaştırmalı olarak ulaşabilecek. Partilerin oy dağılımlarının yanı sıra kazanan adaylar flaş haberlerle duyurulacak. Kazanan adayların özgeçmişleri, fotoğraflar eşliğinde aynı anda abonelere servis edilecek.

Seçim sonuçları, Türkiye'nin önde gelen medya kuruluşlarının yanı sıra yerel televizyon ve internet sitelerine de özel yazılımlarla ulaştırılacak.

Vatandaşlar SMS ile öğrenebilecek

AA, YerelSecim2014 Projesi çerçevesinde, seçim sonuçlarını isteyen vatandaşların öğrenebilmesi için GSM şirketleriyle de anlaşmalar yaptı. Yapılan anlaşmalar çerçevesinde, seçim sonuçlarını merak eden vatandaşlar, hizmet aldığı GSM şirketinden SMS yoluyla bilgi alabilecek. Vatandaşlar, belirlenen hizmet numarası üzerinden, kendi seçim bölgesindeki sonuçları anında öğrenebileceği gibi Türkiye genelindeki sonuçlar hakkında da bilgi alabilecek.

YSK'dan gerekli izinler alındı

Çalışmalarını tüm sandık başlarından sonuç aktarmak üzere yapan AA, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK)  başvurarak, habercilerinin il ve ilçe seçim kurullarına bağlı sandık kurullarında görev yapmasi için izin talep etti.

Talebi değerlendiren YSK, başvurunun ilgili genelge kapsamında değerlendirildiğini ve AA habercilerinin il ve ilçe seçim kurullarına bağlı sandık kurullarında, haber amacıyla görüntü ve bilgi almasına izin verildiğini bildirdi.

YSK'nın bu kararıyla, AA habercileri, sandık kurullarında görev yapabilecek ve seçim sonuçlarını anında kamuoyuna aktaracak.

AA seçim sonuçlarını http://aasecim.com adresinden anlık yayımlayacak.


Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Editör: TE Bilisim